ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Başkan Gökçek, konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Minnihanov ve beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Gökçek, Tataristan ile ilişkilerin her geçen gün arttığını vurgulayarak kendisinin de kısa zamanda Tataristan'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Minnihanov da ziyarette, Ankara'nın gelişmesine yönelik yürütülen çalışmaları yakından görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Kendi belediye başkanlarının Başkan Gökçek'ten öğrenmeleri gereken çok şeyin bulunduğunu ifade eden Minnihanov, "Bizim belediye başkanlarımızın sizden öğrenecek çok şeyleri var. Bu geziden sonra da döndüklerinde uygulayacakları çok şey olacaktır" dedi.  

İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için de çalışmaları hızlandırmak istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Türk iş adamlarının Rusya'da gerçekleştirecekleri projeleri artık Tataristan'da da yapmalarını istediklerini kaydetti.

Ziyaret sırasında Başkan Gökçek ile Tataristan'ın Başkenti Kazan Belediye Başkanı İlsur Metshın arasında "Kardeş Şehir İlişkileri Geliştirme" protokolü imzalandı.

Gökçek, iki ülke başkentlerinin 2013 yılından itibaren kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, "Kazan ve Ankara belediyeleri arasında 2013 yılında imzalanan kardeş şehir anlaşmasının 2015-2018 yıllarına ilişkin uygulama protokolünü Sayın Cumhurbaşkanının huzurunda imzalamak üzere bir aradayız. Hayırlı olsun" dedi.

Ziyaretin sonunda konuk Cumhurbaşkanı'na, Başkan Gökçek tarafından çini vazo takdim edildi. Konuk heyet ise Gökçek'e kupa ile battaniye hediye etti.