Tataristan Cumhuriyeti’nin Türkiye temsilcisi Aidar Gashıgullın, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı etti.

Gashıgullın, 2015 yılının Nisan ayında Tataristan’da düzenlenecek Mobilya Forumu’na davet ettiği Aktaş’tan bu organizasyon için destek istedi. Gashıgullın, son zamanlarda Tataristan ve Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin büyük bir hız kazandığına işaret etti. 2002 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 27 milyon dolar olduğunu, şu anda ise ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığını kaydeden Gashıgullın, Türkiye’nin Tataristan’daki yatırımlarının 2 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Gashıgullın, “Cumhurbaşkanımız bu sene Türkiye’yi ziyaret etmişti. Antalya, Mersin ve Adana’yı ziyaret etmiştik. 1 Aralık’ta da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Viladimir Putin’le gelen heyette Tataristan Cumhurbaşkanımız da vardı. İlişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Alinur Aktaş ise, 2012 yılında İnegöl’den iş adamları ile birlikte Tataristan’a bir günlük bir ziyaret yaptıklarını söyledi. Aktaş, “İki ülke arasında vizelerin kalkması, beraberinde belirli ticari antlaşmaların yapılmış olması, Rusya gibi çok önemli bir coğrafyada önümüzdeki dönemde ciddi atılımlar olacağının işareti. Ben hem ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum, hem de çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.