Bitlis’in Tatvan ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilerek, Tatvan Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülen “Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin” projesi kapsamında dezavantajlı grubundaki 250 genç sinemaya götürülerek, Türkiye’nin Oscar adayı olan "Ayla" isimli sinema filmi izletildi.

Tatvan Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Derneği’nin (Teksaç-Der), Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak yürüttüğü proje kapsamında yapılan etkinlikle ilçe genelindeki dezavantajlı grubunda yer alan 250 genç, 1950’lerde Kore Savaşı’na katılan Türk askerlerinden Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın gerçek hikâyesini konu alan sinema filmini izleme fırsatı buldu. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Karaman ve Tatvan Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Derneği Başkanı Taylan Ekin’in öğrencilere eşlik ettiği etkinlikte, öğrenciler filmi büyük bir beğeni ile izledi. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, sinema etkinliğinden 250 öğrencinin faydalandığını söyledi. Etkinliğin önemine vurgu yapan Kaymakam Özkan, imkanlar dahilinde bu tür etkinliklerin devam ettirileceğini kaydederek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Tatvan Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Derneği Başkanı Taylan Ekin ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen “Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin” projesi ile ilçede birçok farklı etkinliğe imza attıklarını, yapılan sinema etkinliğinin de bunlardan sadece biri olduğunu ifade etti.