International Transport News dergisi, 2018 yılının Ortadoğu’da en iyi havalimanı işletmecisi ödülünü TAV Havalimanları’na verdi.

Havacılık sektörünün saygın yayınlarından İngiltere merkezli International Transport News dergisi, her yıl sektörün gelişimine katkıda bulunan kurum ve kişileri ödüllendiriyor. Ödüller okurların oylarıyla yapılan değerlendirme sonucunda belirleniyor. International Transport News dergisi, 2018 yılının Ortadoğu’da en iyi havalimanı işletmecisi ödülünü TAV Havalimanları’na verdi.

Dergi, bu yılki ödüllerle ilgili sunumda değişen yasal düzenlemeler ve sıkılaşan güvenlik standartlarının havacılık sektöründe hızlı bir değişime yol açtığını belirtti ve “Toplumsal işleyişe önemli katkı sağlayan bu sektörün devamlılığı bu yönde çalışan harcayan kurum ve kişilerin çabasıyla gerçekleşiyor” dedi.

TAV Grubu Ortadoğu’da bugüne kadar çok sayıda havalimanı projesine imza attı. Şirket son olarak Suudi Arabistan’da üç havalimanının daha işletmesini kazandı. 2012’den bu yana Medine Havalimanı’nı işleten TAV, Yanbu, Qassim ve Hail havalimanlarını da portföyüne eklemiş oldu.

TAV İnşaat’ın Abu Dabi, Doha, Maskat, Medine, Riyad ve Cidde havalimanlarında imzası bulunuyor. Şirket son olarak Bahreyn Havalimanı projesini üstlendi.

TAV Havalimanları, hizmet şirketleriyle de bölgede çok sayıda proje üstlendi. BTA ve TAV İşletme Hizmetleri Umman’ın Maskat Havalimanı’nda operasyona başlamak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. TAV Technologies, Abu Dabi Havalimanı bilişim altyapısını kuruyor. HAVAŞ, Suudi Arabistan’da yer hizmetleri lisansı alan ilk yabancı şirket olma başarısını gösterdi. ATÜ de bölgede Salalah ve Medine havalimanlarında hizmet sunuyor.