SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Aşure bir kazan içine konduğunda, bir ateşte beraber kaynadığında farklı bir tat çıkar. İşte millet de böyledir. Bizler de bin yıldır bu coğrafyada ortak acıyla ve ortak sevinçlerle yoğrulduk ve her birimizin üzerinde farklı bir anlayış ortaya çıktı" dedi.

Sivas'taki tarihi Subaşı Hanı esnafınca gelenek haline getirilen aşure etkinliğine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, aşurenin içerisinde bulunan yiyeceklerin tek başına bir anlam ifade etmediğini, birlik ve beraberlik örneği olduğunu ifade etti.

Milletin de bir araya geldiğinde aşure gibi farklı tat ortaya çıkardığına dikkati çeken Yılmaz, "Aşure bir kazan içine konduğunda, bir ateşte beraber kaynadığında farklı bir tat çıkar. İşte millet de böyledir. Bizler de bin yıldır bu coğrafyada ortak acıyla ve ortak sevinçlerle yoğrulduk ve her birimizin üzerinde farklı bir anlayış ortaya çıktı. İşte o Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk milleti, kendisini oluşturan her birey ve topluğun üstünde, daha kuşatıcı. İnşallah bu birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettiririz. Allah ağız tadımızı bozmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Nice yıllar huzur içerisinde aşure günlerini yaşamayı, muharrem ayını anmayı ve anlamayı Allah nasip eylesin" diye konuştu.

TBMM Başkanı Yılmaz, konuşmasının ardından hanın avlusuna geçerek vatandaşlara aşure dağıttı. Yılmaz, daha sonra Ulu Cami'ye giderek cuma namazını kıldı.