SİVAS (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen "Binlerce İnsan Tek Bir Sofra" isimli iftar programına katıldı. 

Yılmaz, Sivas Belediyesi ve Kanal 58 televizyonunun organizasyonuyla trafiğe kapatılan İstasyon Caddesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Sivaslıların, Ramazan ayının rahmet ve birlik ayı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Programa katılan vatandaşlara teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz bir olursak, beraber olursak inşallah çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bizim ayrıldığımız noktalar çok az, çok küçük ama bir olduğumuz noktalar hem çok fazla hem çok büyük. Biz bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz, bundan sonra da inşallah hep beraber birlikte yaşayacağız. Bugün Kadir Gecesi, bu gecede Kuran indirildi ve sabah namazına kadar bir esenlik hali var. Cenabı Allah yapılan bütün duaları kabul ediyor. Duamız odur ki, Allah milletimizin birliğini bozmasın, Sivasımızın birliğini bozmasın. Allah milletimizin ağız tadını bozmasın. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde nice ramazanlara ve Kadir Gecelerine ulaşırız. Cenabı Allah onlardan da yüz akıyla birlikte bayrama ulaştırsın."

Yılmaz, bu gece çok dua edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Duamız şudur ki; Ya Rabbi camilerimizi ezansız, minarelerimizi mahyasız, yılları ramazansız, bizleri sevgisiz ve vatansız, ülkemizi Müslümansız bırakma. İşte bu duamızı inşallah yaparsak bir ve beraber olursak çok daha güzel günler göreceğiz."

TBMM Başkanı Yılmaz, vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutladı. 

Programa Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ile binlerce vatandaş katıldı. 

Bu arada, masalarda yer bulamayan bazı vatandaşların evlerinden getirdikleri yiyeceklerle çimler üzerinde iftarlarını açtıkları görüldü.