SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Gün birlik ve beraberlik zamanı. Gün birlik ve beraberliği dosta düşmana gösterme günü. Bugün her şeyi geride bırakarak Türkiye'nin, Sivas'ın ve evlatlarımızın geleceği için bir olma zamanı, birlik olma zamanı çünkü biz bir olursak, beraber olursak gücümüz artar" dedi. 

Yılmaz, kentte bir düğün salonunda engelli, gazi ve şehit yakınlarının katılımıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmasına, "Rabbim'e hamdediyorum ki bana sizin gibi yol arkadaşları nasip eyledi. Allah her birinizden ayrı ayrı razı olsun" diyerek başladı.

Küskünlükleri, kırgınlıkları ve eksiklikleri söyleme günü olmadığını ve bunların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Gün birlik ve beraberlik zamanı. Gün birlik ve beraberliği dosta düşmana gösterme günü. Bugün her şeyi geride bırakarak Türkiye'nin, Sivas'ın ve evlatlarımızın geleceği için bir olma zamanı, birlik olma zamanı çünkü biz bir olursak, beraber olursak gücümüz artar. Eğer ayrılığa, gayrılığa düşerseniz kalbinize korku düşer, gücünüz elden gider ve devletinizi kaybedersiniz. Allah sabredenlerle beraberdir, siz sabredin. Sivaslı her zaman birlik ve beraberlik doğrultusunda tercihini kullanmıştır, bundan sonra da inşallah bu doğrultuda devam edecektir. Mesele memleket meselesiyse küskünlüklerin, kırgınlıkların, eksikliklerin görülme zamanı değil, birlik ve beraberliği güçlendirecek, artıracak şeylerin dile getirilme ifade edilme ve bunun gereğinin de yapılma günüdür."

Yılmaz, Sivaslı hemşehrilerinin birlik ve beraberliklerini göstereceklerine inandığını dile getirdi. 

- "Türkiye'nin terörle bir imtihanı var"

 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de 1 Kasım seçimleri dolayısıyla Anadolu'nun çok sayıda ilini dolaştıklarını ve en fazla AK Parti gönüllüsü bulunan illerden birisinin Sivas olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin belediye başkanıyla, yönetimiyle, hükümetiyle, halkıyla birleştiğini belirten Güllüce, "Kıyafet noktasında üniversite kapılarında zulüm gören insanlarımız artık yok" dedi.

Hükümetin halkıyla, engellisiyle, gazisiyle her alanda bütünleştiğini ve her kesimi kucakladığına dikkati çeken Güllüce, AK Parti hükümeti döneminde isteyenin istediği kıyafetle üniversiteye gittiğini aktardı.

"Artık 'Avusturya beni okut, beni üniversitene kabul et' diyen bir Türkiye yok, 'ben bu toprakların çocuğuyum, burada okuyacağım' diyen kızlarımız var" ifadelerini kullanan Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu kalkınmanın devamı, bu kardeşliğin ve barışın devam için 1 Kasım'da sandıkların başında çok ciddi bir imtihan bizi bekliyor. Rabbimiz bize o imtihanı vermeyi nasip etsin. 10 senede bir budanan ülkenin çocuklarıyız biz. Ne zaman ayağa kalkmaya çalışsak, ne zaman dizlerimizin üstüne kalksak, ne zaman bu ülke aldı başını gidiyor, gelişen bir durum olsa bu ülkenin başına bir çorap örülmeye, bir proje ortaya konulmaya çalışılıyor. 1980 öncesini hatırlayın, aynı toprağın çocuğu, aynı ailenin iki çocuğu birbirine silah çekti. Aynı aileden iki kişiye ayrı ayrı silahlar verildi, verenler aynıydı. Memleketin en zeki, en güzel insanlarını kimi sağcı, kimi solcu yaparak bu ülke bir kere budandı. Sağcı, solcu denildi budandı, Alevi Sünni denildi budandı, Türk Kürt denildi budandı."

Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini anlatan Güllüce, sözlerini "Şu anda terörle ilgili Türkiye'nin bir imtihanı var. Terör estirerek Türkiye'nin önünü kesme budama imtihanı var. Biz onlara diyoruz ki inadına Türkiye'yi kalkındıracağız, inadına Türkiye'yi budatmayacağız, geliştireceğiz, kalkındıracağız. Rabbim inşallah bize bu fırsatı verecek. O mübarek ellerinizle 1 Kasım'da vereceğiniz oylar şimdiden hayırlı olsun" diye tamamladı.