SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu zor coğrafyada ve fırtınalı denizde gemimizi salimen limana ulaştırabilmek bizim bu aziz millete olan borcumuzdur" dedi.

Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Sivas'ta bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi.

TBMM Başkanı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, sorumlu vatandaşlar ve sorumlu vatanseverler olduğu sürece bu zor coğrafyada Çanakkale, Sarıkamış ve Kuvayi Milliye ruhunun 21. yüzyıla taşınacağını söyledi.

Türkiye'nin bir kültür coğrafyası içerisinde yer aldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Edirne’den, Ardahan’a kadar değil, kültür coğrafyamız bunun çok ötesinde olduğu için bir ateş Şam'a, Halep'e düştüğünde insanlar buraya geliyor, bir başka yere gitmiyor. Irak'ın kuzeyine, Erbil'e, Selahaddin’e bir ateş düştüğünde buraya geliyor. Azerbaycan'a Nahcivan'a bir şey olduğunda yine buraya geliyor. Kafkas coğrafyasına bakın yine insanlar buraya bakar. İşte bu zor coğrafyada ve fırtınalı denizde gemimizi salimen limana ulaştırabilmek bizim bu aziz millete olan borcumuzdur."

Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Bir olmamız, beraber olmamız lazım. Kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakmamız lazım. Yani ağaçları görmektense ormanı görmemiz lazım. Biz ormanı görürsek ağaçlardan ziyade 21. yüzyıl inşallah Türkiye’nin yüzyılı olacaktır" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da pekişmiş demokrasilerde koalisyonlar olduğunu ve çok da işler bir vaziyette yürüdüğünü belirtti. Türkiye'nin çok mesafe kat ettiğini aktaran Topçu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde arzu ettiğimiz haliyle pekişmiş bir demokrasi yoktur. Biz de bir koalisyon söz konusu olduğu zaman bakıyorsunuz ki 1-2 milyar dolar yurt dışına çıkıyor, kasalar sokağa fırlatılıyor. Bizde koalisyon olduğu zaman istihdamımız düşüyor, yatırım düşüyor. Dışarıdan herhangi bir şey bize kuşkuyla bakıyor. Ve en kötüsü, en canımızı yakan hadise 7 düvelin arkasında olduğu bu petrole batırılmış paçavra olan bölücü terör örgütü, gemiyi azıya alıyor, fidanlarımızı ay yıldızlı al bayrağa kahpece sarıp elimize veriyor. İşte bunun için bir vatandaş olarak diyorum ki aman ha vereceğiniz dersi verdiniz. Aslında siz kulak çekseniz iyi olurdu ama siz maşallah kulağı çekmekle kalmayıp kopardınız."

- "Terör örgütü tekne kazınır gibi kazınacak"

"Bu memlekette önümüze kutu koyarak devlete ve millete operasyon çekildi" diyen Topçu, şöyle devam etti:

"Ve bu algıyla yönetim neticede bizi bu istikrarsızlığa mahkum etti. Dolar çıktı 3 bin küsura. Bölücü terörle amansız mücadelemiz devam ediyor. İnşallah, tekne kazınır gibi de kazınacak, onu da bilin. Bu milletin meselesi Kürt-Türkmen meselesi değil. Bizim şu anda yaptığımız dedelerimizin Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da yapılandır. Kürt'le Türkmen kardeştir, 5 milyon hane birbiriyle kız alıp kız vermiş, kan kana karışmış."

Topçu, bin yıldır bu coğrafyada bir ve beraber yaşandığını vurgulayarak, Alevi, Sünni, Çerkez, Arap, Laz ve Arnavut'un ay-yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber yaşama kararlığında olması gerektiğini söyledi. 

Herkesin düşmanının bölücü terör örgütü ve onun arkasındaki güçler olduğunu dile getiren Topçu, şunları söyledi:

"İşte bu mücadelenin de sağlıklı yürüyebilmesi, ekonomimizin yükselmesi, dışarıdaki itibarımızın artması gerekir. İşte bütün bunların olabilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin elinin güçlü olabilmesi için bu seçimde istikrar şart. Bu artık parti falan meselesini aştı ve geçti. Sanmayın siz Ankara sadece Edirne'yle Ardahan arasından ibaret. Ankara'da Arakanlı Budist'ten eziyet gören çocuğun da Filistinlinin de Mescid-i Aksa'da eziyet görenin de Doğu Türkistan'da eziyet görenin de gözü var. Velhasıl medeniyet coğrafyamızda 'La ilahe illallah Muhammeden resulullah' diyen bir tamamın ve aynı zamanda mazlum milletlerin bir tamamının gözü de Ankara'nın üzerinde. Bu sorumluluk gereği hareket etmek lazım. Ben A, B, C, demiyorum, şu parti, bu parti demiyorum ama mutlaka ve mutlaka Türkiye'ye, etrafımızdaki bu ateş çemberine baktığımız zaman, yeniden medeniyet coğrafyamızda bir takım ameliyatlara girişildiği şu günlerde tek başına bir iktidar diyorum."

Toplantıya, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.