TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Milletvekillerine, bütçede yer alan temsil ve tanıtma tertibinden herhangi bir şekilde ödenek tahsis edilmediğini açıkladı.

TBMM Başkanlığı İdari Teşikilatı’ndan yapılan açıklamada, iki gazetede yer alan “Vekiller bütçeden 101 milyon TL aldı” ve "Vekillere 101 milyon lira çiçek ve bahşiş parası” başlıklı haberlerle ilgili olarak bir açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Anayasanın 86’ncı maddesi ve 3671 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanunun 1’inci maddesi gereğince; milletvekillerine ödenek ve yolluk dışında bütçeden herhangi bir şekilde doğrudan ödeme yapılmamaktadır. Milletvekillerine, bütçede yer alan temsil ve tanıtma tertibinden herhangi bir şekilde ödenek de tahsis edilmemiştir. Söz konusu haberlerde yer alan temsil ve tanıtma harcamaları kapsamında (çiçek alımlarıyla ve bahşiş bedeli ile ilgili) milletvekillerine herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Haberlerde iddia edilen hususlar tamamen gerçek dışıdır."