SİVAS (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız, Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi AŞ'yi (TÜDEMSAŞ) ziyaret etti. 

TÜDEMSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız ve beraberindeki heyet, fabrikanın yeni tesislerini ve üretim sahalarını inceledi. Daha sonra TCDD bağlı ortaklarından TÜLOMSAŞ ve TÜVASAŞ yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yapan Yıldız, TÜDEMSAŞ'ın geleceğe yönelik hedefleri ve yakın zamanda gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgi aldı.

Yapılan yatırımlardan dolayı TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Koçarslan'a teşekkür eden Yıldız, "TÜDEMSAŞ’ın modern bir yapıya kavuşmuş olması sektör adına sevindirici bir gelişme. Buraya gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmek bizi memnun etti" ifadelerini kullandı. 

Koçarslan ise TÜDEMSAŞ'ın yatırımları ve hedefleri hakkında brifing verdi. Avrupa’da ve dünyada faaliyet gösteren demiryolu şirketlerinin son yıllarda, bu sektörde atılım gösteren Türkiye'ye büyük ilgi duyduklarını belirten Koçarslan, "Şirketimizde yük vagonu üretiminde gerekli olan her türlü belgelendirme çalışmalarını yaptık. İki farklı tipte yük vagonunun projesini tamamlayarak test için yurtdışına gönderdik. Çok kısa bir süre sonra bu vagonlarımızın seri üretimine başlayacağız" açıklamasında bulundu.