ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vekaletle kurban kesimi için vakfa yapılan bağışlarda geçen yıla göre yüzde 33'lük artış olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız bize teveccüh gösterdi, bize güvendi, güven limanı olduk" dedi.

Bilgin, TDV çalışanlarıyla bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramda dünyanın dört bir tarafına milletin emanetlerini ulaştıran görevlileri tebrik etti.

Vakfın hayri ve sosyal faaliyetler alanında her geçen gün geliştiğini vurgulayan Bilgin, vekaletle kurban kesimi konusunda dünyanın dört bir tarafından gelen istek ve taleplere çok iyi bir teknolojik alt yapı ile kısa sürede cevap verildiğini söyledi. 

TDV olarak 1993'ten beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenlediklerini anımsatan Bilgin, "2014 yılında vakfımıza emanet edilen 135 bin 394 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkenin 557 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. 69 ülkenin 557 bölgesinde görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır" dedi.

2015'te Türkiye Diyanet Vakfına verilen vekalet sayısında yüzde 33 artış yaşandığına dikkati çeken Bilgin, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 135 bin 394 hisse vekalet verilmişti. Bu yıl da elhamdülillah halkımız 180 bin 35 kurban hissesini vekalet olarak vakfımıza verdi. Geçen yıla göre vekalet kurban sayımız 44 bin 641 artarken geçen yıla oranla verilen vekalet sayısında yüzde 33 artış gerçekleşmiştir. Vatandaşlarımız bize teveccüh gösterdi, bize güvendi, güven limanı olduk. Allah’a çok şükürler olsun, onların güvenlerini boşa çıkarmadık. Emanete riayet ettik. Bütün vekalet kurbanlar bizzat görevlilerimiz ve gönüllülerimiz nezaretinde kesilip dağıtıldı. Milletimizin dünyanın dört bir yanından vakfımıza verdiği emanetleri 104 ülke 469 bölge, ülkemizde de 195 il ve ilçe merkezinde görevli ve gönüllülerimiz tarafından kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Vakfımıza vekalet veren hayırseverlerimize bir kez daha ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum."