Osmaniye’de tekerlekli sandalyesi çalındığı için okula annesinin kucağında gidip gelen 9 yaşındaki engelli öğrencinin yüzünü, hayırsever bir iş adamı güldürdü.

Mithatpaşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Büşranur Kılıç’a tekerlekli sandalyesini 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun teslim etti. Engelli bir öğrencinin tekerlekli sandalyesinin çalınmasının çok acı bir durum olduğunu ifade eden Altun, bunu hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini söyledi. Engelli bir kişinin tekerlekli sandalyesinin çalınmasını insanlık dışı olarak değerlendiren Altun, “Büşranur’un durumunu duyunca kahroldum. Böyle bir şey nasıl olur diye kendi kendime sordum. Allah hiç kimseyi vicdandan yoksun bırakmasın. Yavrumuzu tekerlekli sandalyesi çalındığı için annesi kucağında taşıyormuş. Annenin bu durumuna üzülen bir kişi bize haber verdi. Aileyi dinlediğimizde acı durumla karşı karşıya kaldık. Evleri okula 500-600 metre uzaklıkta olduğu için anne kızını okula kucağında götürüp getiriyormuş. Durumu ilettiğimiz hayırsever bir iş adamımız, tekerlekli sandalye alarak hediye etti. İsminin açıklanmasını istemeyen iş adamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan 9 yaşındaki Büşranur Kılıç, kendisini üzenin en çok da kucağında taşıyan annesinin yorgunluğu olduğunu söyledi. Tekerlekli sandalyesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu da ifade eden Büşranur, “Okumayı çok seviyorum. Okuldaki öğretmenlerim ve arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyorlar. Büyüyünce rektör olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Tekerlekli sandalyesi çalındığı için bir aydır kızını kucağında taşımak zorunda kalan anne Muazzez Kılıç ise, “Büşranur’un yüzünü güldüren hayırsever iş adamına ve 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi.