Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ’da son 6 saatte metrekareye 67 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğünün (AFAD) sağanak yağış uyarısının ardından Tekirdağ’da etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Trakya genelinde sabah saatlerinde şiddetli bir şekilde etkisini gösteren yağmurda, kimi vatandaşlar tedbirli dışarı çıkarken, tedbir almayan bazı vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

"Yağmur demek su, hayat, Türkiye’nin geleceği demek"

Yağmurun bereket olduğunu ifade eden vatandaşlar yazın bittiğini ifade ederek, "Yağmur demek Türkiye’nin geleceği demek, dünyanın her şeyi demek, su demek, hayat demek. Bazıları yağmura hazırlıksız yakalandı, onlar tedbirsiz insanlar. Televizyonlar bir haftadır yağmurun yağacağını söylüyor. Ama aldırış eden yok" dedi.

Metrekareye 67 kilogram su düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Önceki tahmin ve uyarılarımız doğrultusunda Trakya’da beklediğimiz çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar son 6 saatte Kırklareli Babaeski’de metrekareye 99 kilogram, Lüleburgaz’da metrekareye 54 kilogram, Tekirdağ Süleymanpaşa’da metrekareye 67 kilogram, Hayrabolu’da metrekareye 65 kilogram ve Malkara’da metrekareye 62 kilograma ulaşmıştır. Yağışların etkisini devam ettirerek yer yer aşırı (metrekareye 100 kilogram) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.