Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında başlayan yağmur nedeniyle öğrenciler, ıslanmamak için bayrak ve flamaların altına sığındı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, havanın yağışlı olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geçit töreni Atatürk Meydanı’nda yapıldı. Törene Kaymakam Levent Kılıç, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, TESKİ Müdürü Halim Orta, protokol üyeleri ile askeri erkan katıldı.

Törende, Kaymakam Levent Kılıç, 5’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Bugün millet olmanın bir olmanın verdiği gururu ve verdiği coşkuyu hep birlikte kutluyoruz. Bu mutlu, özel ve coşkulu gün hepimize kutlu olsun. Şüphesiz ki insan onuruna en yakışır rejimin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyeti ideal rejim yapan milleti ve iradesini ön plana tutulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Cumhuriyet Türk milletinin tabiatına geleneklerine, yüksek ahlaki değerlere dayanan, erdemli insanlar yetiştiren ve erdemli insanlara yakışan demokratik iradenin tam yönetimin en büyük ifadesidir" dedi.

Tören sırasında başlayan yağmur öğrencilere zor anlar yaşattı. Öğrenciler, ıslanmamak için bayrak ve flamaların altına sığınmak zorunda kaldı.

Öte yandan, Cumhuriyet ile aynı yaşta olan Çorlu Huzurevi sakinlerinden 91 yaşındaki İsmet Arıdıcı ise, yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet ile aynı yaşta olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına Atatürk’ün hatırasıyla devam etti. Arıdıcı, "20 Temmuz 1924’te doğdum. Doğum tarihimi göz önüne alacak olursak eğer Cumhuriyet’le aynı yaştayım ve Cumhuriyet tarihinin tüm evrelerini gördüm. Yaşımın süresince unutamadığım en büyük anılarımdan bir tanesi ortaokul öğrencisiydim. Atatürk, İran şahının babası ile birlikte Tekirdağ’a geldi. Bütün öğrenci arkadaşlarım ile birlikte onu sahilde bekliyorduk. Çok büyük kalabalık vardı. Atamız toprak rengi takımı ile göründü. O andaki heyecanımı şu an bile yaşıyorum. Ellerini kaldırıp bizleri selamlaması, gülüşü hala gözlerimin önünden gitmiyor ve hala hüzünleniyorum. Bu bayramın altında kardeşçe birbirimize kenetlenip Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmalıyız" diye konuştu.