Ergene Havzası OSB müşterek atık su arıtma tesislerinde arıtılmış atık suların Marmara Denizine Deşarjını sağlayacak toplama hatları, tüneller ve derin deşarj sistemi bileşeni olan Derin Deniz Deşarjı İnşaatı İhalesi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yapıldı.

Çorlu Deri OSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı. İhale komisyon başkanı Bülent Duman başkanlığında başlayan ihale, kapalı teklif usulü yapıldı. Sunulan teklifleri yüksek bulan komisyon üyeleri ihaleye açık teklif usulü devam etti. İhalede toplam 7 kez teklif veren firma yetkililerinden Lidya - Doğan iş ortaklığı son teklif olarak 102 milyon TL, Öztaş - Albayrak iş ortaklığı 102 milyon 900 bin TL, Çeltikçi - Aker iş ortaklığı 105 milyon TL, Peker firması ise 105 milyon 500 bin TL teklife kadar düştü.

İhale Başkanı Duman, komisyon üyelerinin yaptıkları araştırmalara göre fiyatın çok yüksek olduğunu belirterek komisyon olarak görüşmelerden sonra kazananı açıklayacaklarını belirtti. Duman, İhale Komisyonu üyeleri tarafından da fiyatların yüksek bulunması halinde ihale şartlarının gözden geçirilerek tekrar yapılabileceğini ifade etti.