KONYA (AA) - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye'nin en önemli spor federasyonlarından biri olduklarını belirterek, "Tekvando, Türk milletini sevindiren, Türk milletinin madalya deposu olan bir branştır" dedi.

Şahin, Konya'da bir otelde düzenlenen antrenörlük kursunda yaptığı konuşmada, eğitimlerin 20 gündür devam ettiğini bildirdi. 

Bu branşta 3 bini aşkın antrenörleri bulunduğunu kaydeden Şahin, antrenörlere yönelik konuşmasında eğitimin öneminden bahsederek, şunları söyledi:

"Siz sadece tekvando sporcusu yetiştirmeyeceksiniz. Ülkesini ve bayrağını seven, gerekirse bu vatan için canını seve seve verecek olan vatandaşlar yetiştireceksiniz. Ben inanıyorum ki buradan yetişen her arkadaşım, diplomayı bir kenara bırakmak yerine, 'nerede bir genç bulabilirim' düşüncesi içerisinde olacaktır. Tekvando Federasyonu, Türkiye'nin en önemli federasyonlarından biridir. Tekvando, Türk milletini sevindiren, Türk milletinin madalya deposu olan bir branştır. Bütün bu başarılar, güzel çalışmalarla meydana çıkmaktadır."

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de federasyonlar içerisinde eğitime en çok önemi veren branşın tekvando olduğunu ifade etti.

Federasyon başkanı Metin Şahin ve Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin'in, SÜ'de eğitimci olarak hizmet verdiğini anımsatan Gökbel, üniversitelerinin, spora ciddi destek verdiğini ve buna devam edeceğini aktardı.