Şehzadeler Belediyesi temizlik işçisi Haydar Uygur, görev esnasında bulduğu bir cüzdanı sahibine ulaştırarak örnek bir davranış sergiledi. Enes Kömürlüoğlu’nun cüzdanı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından başkanlık makamında teslim edilirken, Başkan Çelik de, temizlik işçisi Haydar Uygur’u çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Şehzadeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Haydar Uygur, içerisinde banka kartları ve para dolu bir cüzdan buldu. Cüzdanı muhafaza altına alarak, durumu birim müdürlerine bildiren Uygur, cüzdanın sahibini aramaya başladı. Cüzdanda yer alan bir kartvizit sayesinde Enes Kömürlüoğlu’na ulaşıldı. Kömürlüoğlu’nun cüzdanı başkanlık makamında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından teslim edildi.

Belediye personelinin Şehzadeler’e yakışır bir davranış sergilediğine dikkat çeken Başkan Çelik, “Bugün çok mutluyuz. Şehzadeler Belediyemize, Şehzadeler’in tarihine, medeniyetine, töremize, örfümüze uygun davranışı sergileyen arkadaşımızı tebrik ediyorum. Personelimiz gece mesaisi sırasında yolda bulduğu bir cüzdanı söz konusu olunca ilgili birimlerimizi haberdar ediyor ve cüzdanın sahibi olan hemşehrimize ulaşılıyor. Bugün de bu cüzdanı teslim ediyoruz. İşte bir belediye personeli, bir vatandaşımız, bir hemşehrimiz böyle olmalıdır. Kimsenin görmediği yerde bulduğu bir cüzdanı Allah korkusu, inançları ve değerleri olduğu için sahibini bulup teslim etme yoluna gidiyor. Örnek bir davranış sergilediği için değerli mesai arkadaşımı tebrik ediyorum. Şehzadeler Belediyesi tüm personelinin aynı hassasiyette olacağına yürekten inanıyorum. Allah bir kulunu sevindireceği zaman önce kaybettirir sonra buldururmuş derler” diye konuştu.

“ŞEHZADELER’E DE BU YAKIŞIRDI”

Cüzdanının bulunup teslim edilmesine sevinen Enes Kömürlüoğlu ise, “Böyle talihsiz bir olayın buralara kadar gelmesinden son derece mutlu oldum. Şehzadeler ilçesine de böyle bir şey yakışırdı zaten. Cüzdanımı bulan belediye personelinden Allah razı olsun. Bu devirde böyle bir davranış zor bulunur ama demek ki hâla böyle insanlar var. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.