SİİRT(AA) - Terör olayları nedeniyle Şırnak, Cizre ve Silopi'den ayrılıp Siirt'e gelen ailelerin çocukları için psikolojik ve sosyal destekler devam ediyor.

Siirt Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ağırlanan çocuklara öğle yemeği ikram edildi, oyuncak dağıtıldı. Çocuklar, daha sonra ilk kez gittikleri sinemada animasyon filmi Evliya Çelebi'yi ilgiyle izledi.

Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, terör olayları nedeniyle Siirt'e göç eden ailelerin çocuklarını ağırlayıp, yaşadıkları travmaları atlamalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Amacımız göç eden çocuklarımızda bir farkındalık oluşturmak ve yaşadıkları travmayı atlatmalarını sağlamaktır. Psikolog ve uzmanlardan oluşan heyetlerimiz bu aileleri ziyaret ederek sorunlarını yerinde öğrendi. Bu ailelere yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Çocukların güzel vakit geçirmeleri için etkinlikler düzenlediklerini anlatan Kuş, "Orada yaşadıkları tramvayı az da olsa ortadan kaldırmayı amaçlıyorduk bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yeterli miktarda ödenek gönderdiği için biz de çocuklarımız için kullanmayı düşünüyoruz. Bu proje aşağı yukarı mayıs veya haziran ayının başına kadar sürecek. Çalışmalarımızın çocuklar üzerinde olumlu etkisi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat da terör mağduru 300 çocuk tespit ettiklerini ifade ederek, "Aralarından hayatında daha önce hiç sinemaya gitmeyen çocukları belirledik, onları sinemaya götürdük. Çocukları bu tür etkinliklere alarak, en azından terör atmosferinden kurtarıp, bir nebze dahi olsa onları eğlendirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.