KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyeleri, gazilik unvanlarının verilmesini istedi.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen dernek üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

TMSY Genel Başkan Yardımcısı Veysel Ertemel, grup adına yaptığı açıklamada, hakları olan gazilik unvanı taleplerini bir kez daha devlet yetkilileri ve kamuoyuna duyurmak için burada bulunduklarını söyledi.

Askerlik görevleri sırasında, devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiriyle yaralandıklarını ama çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı gazi sayılmadıklarını belirten Ertemel, para peşinde olmadıklarını amaçlarının hak ettikleri gazilik madalyasını almak olduğunu ifade etti.

Ertemel, seslerini duyurana kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek, "Günümüzde modern çağın gerektirdiği ve toplumsal ihtiyaçlara yönelik yeni bir anayasa hazırlarken konu ile ilgili yasa değişikliği ve sağlık yeteneği yönetmeliğini bizleri de kapsayacak şekilde değiştirmek bu kadar mı zor? Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere, hakettiğimiz, onurumuz olan gazilik madalyalarımızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz ve verilene kadar da talep etmeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından üyelerden bazıları, vücutlarındaki yara izlerini gösterdi.