KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi Halk Eğitimi Müdürlüğünde dikiş nakış kursu gören kadınlar, el emeği göz nuru işledikleri Türk bayraklarını, doğuda görev yapan güvenlik güçlerine gönderdi.

Polis eşi, asker annesi, asker kardeşi ve ev hanımlarından oluşan 14 kursiyer, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş nakış kursunda bölgede terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral ve motivasyon olması amacıyla, "panç" olarak adlandırılan ve özel bir tığ kullanılarak yapılan nakış tekniğiyle Türk Bayrağı işledi.

Kursiyerler tarafından işlenen Türk Bayrakları, çeşitli hediyeler ve yörük anası tarafından yazılmış bir mektup, Dağlıca, Beytüşşebap, Yüksekova, Yalınca, İğneli, Ağrı Jandarma komutanlıklarına; Tunceli, Muş, Diyarbakır, Iğdır, Cizre Emniyet müdürlüklerine gönderildi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programda konuşan Kaymakam Murat Irgatoğlu, hazırladıkları bu anlamlı hediyeden dolayı kursiyerlere teşekkür etti.

- "Halkın dualarının onlarla olduğunu bilmelerini istiyoruz" 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, ülkenin, milletin ve bayrağın mücadelesini veren asker ve polise "moral olsun" diye burada bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Irgatoğlu, şöyle konuştu:

"Kursiyerlerin elleriyle işledikleri Türk bayraklarını, şehitlerimizin kanı ile oluşmuş bu bayrağı Karakeçili halkından geldiğini ve gideceği yeri yazarak onlara bir moral olsun istedik. Ulaştıkları birliklerde askerimiz, polisimiz bunları görünce buradaki halkın onlarla birlikte olduklarını her ne kadar fiziksel olarak orada olmasalar da yüreklerinin orada olduğunu, dualarının onlarla olduğunu bilmelerini istiyoruz. Emeği geçen bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Değişik çalışmalarla askerimize, polisimize manevi desteğimizi sürdürüp kendilerine de ileteceğiz, bu bizim boynumuzun borcudur."

Kursiyerlerden emekli polis eşi Yadigar Yılmaz da güvenlik güçleri ve şehit yakınlarının yanında olduklarını belirtmek için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Geçmişte bir Hayme Ana, Kara Fatma ve Elif vardı, gelecekte de biz varız" dedi.