ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da sınır hattına gelerek güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PYD mensupları, ifadelerinde örgütün iç yüzünü anlattı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ocak ve şubatta, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'den kaçan 13 kişi, Türkiye'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

"Pazara giderken beni kaçırdılar"

29 Şubat'ta Suruç Alanyurt mevkisinde teslim olan PYD'li "Helin" kod adlı Semra T. (18) ifadesinde, temmuz 2015'te Mersin'de sabah saatlerinde pazara gitmek için evden çıktığı sırada silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldığını anlattı.

Semra T, şunları kaydetti:

"Kaldığım kamp 300 kişiden oluşuyordu. Bu kişilerden 150'sinin kampa zorla getirildiğini öğrendim. Suriye'de 8 ay bulundum bu süre zarfında kaçmaya teşebbüs eden 60 kişi yakalanarak cezaevine konuldu. Kampta psikolojik işkence gördük ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde yazdığı kitaplarını zorla okumak zorunda kaldık. Bir arkadaşımla gece geç saatlerde kamptan kaçtık ve Kobani'ye doğru yola çıktık. Arkadaşım Kobani'de yakalandı. Ben ise burada bir aileye sığındım. Suriyeli aileye zorla kaçırıldığımı ve evime dönmek istediğimi anlattım. Bunun üzerine beni Türkiye sınırına getirdiler. Daha sonra jandarmayı arayarak teslim oldum."

"PYD'deki örgüt üyelerinin yüzde 60'ı teslim olmak istiyor"

Suruç ilçesi Karaca bölgesinde teslim olan "Çiyamed" kod adlı Abdullah Y. ise örgüt yönetiminin kendilerine sürekli "Türkiye'ye teslim olursanız sizi öldürürler ya da işkence ederler, onlar sizin ve Kürt halkının düşmanıdır" dediğini belirtti. Abdullah Y., Türkiye'den PYD'ye katılanların yüzde 60'ının teslim olmak istediğini ancak baskı nedeniyle bu yönde girişimde bulunamadıklarını anlattı.