TGF Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Çok zor koşullarda ve fedakarca görevlerini yapmakta olan gazeteciler her geçen gün daha büyük sorunlar yaşıyor. Gazeteler, televizyonlar, radyolar ve bu yayınlarda çalışan basın emekçileri de zor durumda. Pandemi döneminde sorunlar daha fazla çoğaldı. Biz TGF olarak hep basına destek paketi verilmesi gerektiğini söyledik ancak tam tersine tasarruf genelgesi ile basın daha çok zor koşullara itilmekte ve sahipsiz bırakılmaktadır. Her şeye rağmen, bu sorunların çözümü birlik ve beraberlikten geçer. Daha çok çalışarak hep birlikte bu zorlukların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da yaptığı konuşmada, “1 Eylül’de teşkilat gezilerine başladık. Ankara, Kırıkkale, Çorum, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay ve Ceyhan’dan sonra bugün de Adana’dayız. Önümüzdeki 1 hafta içinde de Niğde, Kayseri, Nevşehir, Karaman, Konya, Manavgat ve Antalya’da meslektaşlarımızla birlikte olacağız, sorunlarını dinleyeceğiz. Gittiğimiz her yerde söylüyoruz; Anadolu basını yanıyor ve bitiyor. Ama bu sesi duyan yok! Biz sesimizi çıkarmaya, Anadolu basınının sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında gazetecilerin yaşadığı sorunlara da değinen Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Basın kartı, yıpranma payı, asgari ücret bile alamayan basın emekçileri, yasası bir türlü çıkmayan internet siteleri, radyo ve televizyonların yüksek uydu bedelleri gibi sorunlar ne yazık ki bir türlü çözülemiyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun basının sorunlarıyla hiç ilgilenmiyor. Sorunlarımızı iletmek için randevu bile alamıyoruz. Kendisine buradan tekrar sesleniyorum, Ya basının sorunlarını çöz ya da elini basının üstünden çek” şeklinde konuştu.

Toplantının bir bölümüne katılan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederek, “Gazetecilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasından mutluluk duyuyorum. Halkın gözü ve kulağı olan basın, belediye hizmetlerimizin halkımıza duyurulması açısından da son derece önemli. Basının güçlü ve nitelikli olmasını önemsiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde yerel medyaya d desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

TGF heyeti ayrıca Adana’daki bazı basın yayın kuruluşlarını da ziyaret ederek mesleğe yönelik görüş alışverişinde bulundular.