NİĞDE (AA) - Bor ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) motorlu yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.

Beden Eğitimi ve Meslek Yüksek Okulu arkasındaki araziden hazırlıklarını tamamlayarak kalkış yapan iki pilot ilçe merkezi üzerinde Türk Bayrağı ile 'ramazan ayınız mübarek olsun' yazılı pankart açarak yaklaşık bir saat gösteri uçuşu yaptı.

THK motorlu yamaç paraşüt pilotu Murat Tok, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, THK'nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine havacılığı tanıtmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Vatandaşlardan alınan bağışlar ile Türkiye genelinde tüm gençlere ücretsiz planör model uçak, yamaç paraşütü, yelken, kanat balon kursları düzenlediklerini belirten Tok, "Bu işte usta-çırak ilişkisinden ziyade yetkili kişilerce eğitim alınması gerekiyor. Bunu da biz hava kurumunda ücretsiz olarak sağlıyoruz. Eskişehir, Ankara ve Erzincandaki Eğitim Merkezlerimizde kursları talep eden adaylara kurs veriyoruz" dedi.

Tok, ilerleyen süreçte kaymakamlık ve belediyenin destekleriyle uygun koşullar oluşturulduğu takdirde ilçede yamaç paraşütü kursu düzenlemeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.