İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları ile LOT Polonya Havayolları, ticari bağlarını genişletecek stratejik iş birliğine dair niyet mektubu imzaladı. 

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, iki hava yolu şirketinin imzaladığı niyet mektubu çerçevesinde, şirketler Polonya, Türkiye ve diğer noktaları kapsayan pazarlarda ticari iş birliğini genişletecek. Ayrıca mevcut durumdaki iş birliği daha da derinleştirilecek. 

Stratejik iş birliği sayesinde yolculara daha fazla sefer ve bağlantı alternatifi sağlayacak hava yolu şirketleri, iş birliği çerçevesinde ortak girişim (Joint Venture) yolunda ilerleme kararı aldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen LOT Polonya Havayolları Genel Müdürü Sebastian Mikosz, iş birliğini güçlendirmek için en iyi zaman olduğunu düşündüklerini belirtti. 

Mikosz, LOT ve Türk Hava Yolları’nın uzun yıllara dayanan bir iş birliği bulunduğuna dikkati çekerek, "Bu niyet mektubunun bizi ortak ve global bir faydada buluşturacağına inanıyor ve bu sayede, yolcularımızın her iki hava yolunun geniş ulaşım ağının avantajlarından en iyi şekilde faydalanabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

THY Genel Müdürü Temel Kotil de stratejik iş birliğinin her iki taşıyıcıya da mevcut pazarlarında etkinliklerini artırma fırsatı vereceğini aktardı. Kotil, iş birliğinin kapsamına giren güzergahlardaki etkinliklere katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Aynı hava yolu ittifakına dahil oldukları dikkate alındığında, bu iş birliğinin Star İttifakı’na da katkı sağlayacağı düşünülebilecektir" ifadelerini kullandı. 

THY ve LOT Polonya Havayolları 2000'den bu yana İstanbul-Varşova hattında sürdürdükleri code-share iş birliğini, 2014'te THY'nin İstanbul-Amman, İstanbul-Kahire, İstanbul-Ankara seferleri, LOT Polonya Havayolları'nın ise Varşova-Krakow ve Viyana-Varşova seferlerini ekleyerek genişletti. Her iki hava yolu şirketi mevcut durumda İstanbul-Varşova hattında haftalık 5 sefer icra ediyor.