ANKARA (AA) - Türk Hava Yolları (THY), "Turkish Airlines Open" Golf Turnuvası'ndaki isim sponsorluğunu 3 yıl süreyle uzattı.

THY'den yapılan açıklamada, Turkish Airlines Open Golf Turnuvası'ndaki isim sponsorluk anlaşmasının 3 yıl süreyle uzatıldığı duyuruldu.

THY'nin sponsorluğunda Antalya Belek'te 2012 yılından bu yana düzenlenen turnuvada bu yıl, 78 sporcu, 7 milyon dolarlık ödül için mücadele edecek. 

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türk Hava Yolları'nın golf sporunun Türkiye’deki en önemli destekçisi olduğunu belirterek, "İmza attıkları başarılara, özellikle de Turkish Airlines Open’ın profilinin nasıl yükseldiğine tanıklık etmek inanılmaz bir duygu.  İşte bu yüzden üç yıl daha bu desteği vermeyi kabul etmiş olmaları harika. Türkiye’de bu sporu daha da geliştirmek için sabırsızlanıyoruz" ifadesini kullandı. 

 THY Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bolat da Türk Hava Yolları olarak, turnuvaya 3 yıl daha sponsor olmayı taahhüt etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

THY'nin golf sporunu dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de desteklemeye devam edeceğini belirten Bolat, "Bizim bu spor dalını desteklediğimiz süre boyunca Türkiye’nin de golf alanında kaydettiği gelişmeleri görmek cesaret verici. Türkiye gerçekten de golf destinasyonları arasında yükselen bir yıldız" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Turnuvası Operasyon Direktörü Keith Waters ise "Turkish Airlines Open" Turnuvası'na THY'nin destek olmasının güzel bir gelişme olduğunu, önümüzdeki dönemde de çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Turnuvaya katılan oyunculardan Rory McIlroy de THY'nin desteğini olumlu bularak, şunları kaydetti:

"Türk Hava Yolları’nın bu ülkede golf için yaptıklarını görmek çok güzel. Daha fazla insanı, özellikle de genç oyuncuları golfe çeken her türlü etkinliğin bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Golf, günümüzde en büyük atılımı aslında geleneksel olarak bu sporun yaygın olarak oynanmadığı ülkelerde gösteriyor. Türkiye de bu ülkelerden biri ve bence bu çok heyecan verici bir gelişme. Ancak bu tür gelişmeleri desteklersek golf gerçekten de küresel bir spor haline gelir."