İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), Ramazan Bayramı'na özel Türk ve Ortadoğu motifleriyle giydirilen uçağıyla İngilizce ve Arapça bayram tebrik mesajı verecek. 

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bayram dolayısıyla A321 tipi bir uçak giydirildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk ve Ortadoğu motiflerinin yer aldığı uçağın gövdesine yazılan İngilizce ve Arapça "İyi bayramlar" mesajının, yapılacak seferlerle Ortadoğu semalarına taşınacağı aktarıldı.  

THY'nin bu yıl 5. kez üst üste "Avrupa'nın En İyi Havayolu" seçildiği hatırlatılan açıklamada, Ortadoğu'daki etkinliğin artırılması amacıyla planlanan projeyle Türkiye ve Ortadoğu arasındaki köprülere bir yenisinin daha eklenmesinin hedeflendiği bildirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Ortadoğu'nun sadece Türkiye için değil, tüm dünya için en önemli pazarlar arasında gösterildiğine işaret ederek, THY olarak ne kadar etkin olurlarsa, Türkiye'nin o kadar kazanacağını anlattı. 

Ortadoğu'dan Türkiye'ye yolcu trafiğinin, "taşınan toplam yolcu” sayısı itibarıyla, geçen yıla kıyasla yüzde 10 artış gösterdiğine dikkati çeken Olmuştur, şunları kaydetti: 

"Yolcu sayımız 1,18 milyondan 1,30 milyona ulaştı ve bu büyümeye katkı sağlayacak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Şu an Ortadoğu'dan sadece İstanbul ve Antalya'ya değil, İzmir, Bursa ve Trabzon'a da direkt seferlerimiz bulunuyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı destinasyonlarımızdan aldığımız geri dönüşlerle Ortadoğu'daki faaliyetlerimizi artırmaya devam ediyoruz. Ortadoğu’daki yolcularımız için ramazan ve Ramazan Bayramı'nın ne kadar önemli olduğunu biliyor ve onlar için değerli olanın bizim için de değerli olduğunu bilmelerini istiyoruz. Bayramdan önce 5 gün ve bayramın ilk günü itibarıyla 10 gün boyunca en içten bayram tebrik mesajımız, Ortadoğu ve Türkiye semalarında olacaktır." 

Olmuştur, THY'nin ramazan boyunca uçak içerisinde aya özel geleneksel tatları dünyaya tanıttığını belirterek, ayrıca yine bu ay içinde Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar'da bulunan 35 noktada 300 binin üzerinde kişiye sunduğu iftar imkanıyla bölgedeki etkinliğini ve bilinirliliğini pekiştirdiğini vurguladı.