Türk Hava Yolları(THY) Uçuş Akademisi’nden mezun olan 71 pilot brövelerini taktı. Mezuniyet töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “2020 yılına kadar filo’ya 220 uçak daha katılmış olacak" dedi. Mezun olan tek kadın pilot Nurdan Karataş ise pilotluğun çocukluk hayallerini süslediğini söyledi.

Türk Hava Yolları(THY) Uçuş Akademisi 53’üncü Flo Mezunu pilot adayları brövelerini taktı. Toplam 71 pilot’un mezun olduğu tören Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleşti. Düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in yanı sıra çok sayıda pilot adayı ve aileleri katıldı. Törende mezun pilotlar adına konuşmayı tek bayan mezun pilot olan Nurdan Karataş yaptı.

Mezuniyet töreninde kürsüde bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, THY çalışan sayısının son 12 yılda arttığını belirtti. Topçu, “Toplam sayımız şu anda 45 bin’i aştı. THY ailesi şu anda 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Son 12 yılı çok kısa bir muhasebesini yaptığımızda geldiğimiz nokta 64 uçaktan 264 uçak. 1.2 milyar dolar cirodan 17 buçuk milyar dolar ciroya ulaştı.17 bin çalışandan 45 bin çalışana ulaştı” dedi.

2017 YILINDA KITALARARASI 100 UÇAK

THY’nin her geçen yıl flo’sunun genişlediğini vurgulayan Topçu, “Arkadaşlar şu anda 264 uçağımız var. 2020 yılına kadar 220 uçak daha flo’ya katılmış olarak. 2006 sonunda sipariş verdiğimiz bu 220 uçağın 40 tanesi geniş gövdeli olarak flomuza teslim edilmiş olacak. Yani geniş gövdedeki flo ihtiyacımızı 2016 sonunda tamamlamış olacağız. Bu geniş gövdeli uçaklarımız kıtalararası, 10 saatin üzerinde uçuş yapabilen uçaklarımız. Bu uçaklarda THY flosuna katılmış olduğunda 2017 başında 100’e yakın geniş gövde uçakla THY’ye hizmet vermiş olacağız” şeklinde konuştu.

Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil ise THY’nin Avrupa’nın 2030 yılında dünya havacılığının yüzde 24’ünü oluşturacağını söyledi. Kotil, “ Türkiye şu anda bu yüzde 24’lük dilim içerisinde yüzde 2’yi kapsıyor. 2030 yılında ise THY’de dünyanın 5’ini kapsamış olacak” dedi.

“PİLOTLUK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Pilotluğun çocukluk hayali olduğunu söyleyen 71 pilot arasında mezun olan tek bayan pilot Nurdan Karataş ise, “Liseden mezun olduktan sonra yerde üniversiteyle beraber yerde kabin hizmetlerinde çalışmaya başladım. Daha sonra uçuşa geçtim kabin memuru olarak. Üniversiteden mezun olduktan sonrada THY Uçuş Akademisine başvurdum. Sınavlardan geçtikten sonra uygun görüldüm ve pilot oldum” ifadelerini kullandı.