Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Ebola Salgını ile mücadele veren Liberya’ya desteğini sürdürüyor.

TİKA uluslararası yardım çağrısına kulak vererek, Ebola Salgını ile mücadele etmekte olan üç Afrika ülkesinden biri olan Liberya’nın yanında yer aldı. TİKA tarafından,Ebola Salgını ile mücadele eden tıbbi personel için 156 parçadan oluşan koruyucu kıyafet ve gözlük, muayene eldiveni, cerrahi maske, plastik çizme, lazer termometre, ceset torbası, ilaçlama aleti, sedye ve yatak örtüsü gibi malzemeler ile birlikte 600 litre el dezenfektanını Liberya’ya ulaştırıldı.

Liberya’ya temin edilen tıbbi malzemeler, TürkiyeFahri Konsolosu Lusinee F. Kamara tarafından, Monrovia’da düzenlenen törende Liberya Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Türkiye Fahri Konsolosu Kamara, törende Liberya’nın en kısa zamanda Ebola Salgınından kurtulmasını temenni ettiklerini ve buna destek olarak TİKA’nın göndermiş olduğu yardımı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Törende, Liberya Sağlık ve Refah Bakan Yardımcı Mr. MatthewFlomo TİKA’nın yaptığı bu yardımın, Ebola Virüsü’nün tamamen yok edilmesine kadar sürdürülecek olan mücadeleye tam zamanında yetiştirildiğini vurgulayarak, bunun için Türkiye Fahri Konsolosu Kamara’ya teşekkür etti.Ayrıca gönderilen malzemeyi Ebola’nın görüldüğü bölgelerdeki sağlık ekiplerine ivedilikle dağıtacaklarını ifade etti.

Törene katılan Liberya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehpue Y. Zuo ise Ebola’ya karşı gönderilen bu yardımın Liberya’da birçok hayat kurtaracağını ve sağlık koşullarına önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, bu desteğin Liberya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde mihenk taşını teşkil edeceğini söyledi.

Türkiye Ebola Salgını ile mücadeleyevermiş olduğu desteğe kadar, 2013 yılında Liberya’ya 1 adet ambulans hibesi yapmış, 2014 yılında da TİKA aracılıyla 2 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile 100 adet çöp konteynerini hediye etmişti. TİKA, Afrika Ülkeleri ile Türkiye arasındaki teknik işbirliğini güçlendirmek için proje ve faaliyetlerine hızla devam ediyor.