Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Honduras Cumhuriyeti’ne Sağlık, Eğitim ve Üretim sektörlerini kapsayan toplam 5 proje ile kalkınma desteğinde bulunuldu.

TİKA, Latin Amerika ve Karayipler bölgesine yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. TİKA’nın Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde gerçekleştirdiği projeler kapsamında Honduras Sağlık Bakanlığına bağlı Batı Bölge Hastanesi ve Honduras Üniversite Okul Hastanesi Yeni Doğan bölümüne tıbbi ekipman desteği, Honduras Bağımsız Ulusal Üniversitesine Dil Laboratuvarı kurulması, ZamoranoTarım Üniversitesi Çevresel Analiz ve Yenilenebilir Enerji Laboratuvarına ekipman desteği ve Honduras Ulusal Üreticiler Birliği (ANDİ) Parlak Projelere Destek, Eğitim ve Danışmanlık Merkezine donanım desteği olmak üzere 5 proje ile kalkınma desteğinde bulundu.

TİKA tarafından hayata geçirilen kalkınma yardımı projeleri ile Honduras halkının yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal ve ekonomik ilerlemesine katkı sağlamak ve ülke kalkınmasının ileriye götürülmesi hedefleniyor. TİKA tarafından 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen 5 adet kalkınma projesine ait malzemelerin teslim tutanağı Honduras Dışişleri Bakanlığında düzenlenen törende TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun ve Honduras Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası İşbirliği Müsteşarı Maria del CarmenNasser de Ramos arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Honduras’ta TİKA tarafından hayata geçirilen projelerin bir başlangıç olduğunu önümüzdeki yıllarda insan kaynaklarını ve kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik projelere öncelik vermek istediklerini ifade etti.

Honduras Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası İşbirliği Müsteşarı Maria del CarmenNasser de Ramos, yaptıkları konuşmalarında verilen bu destekten dolayı Honduras halkı adına Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine teşekkür ettiğini ve bu sayede iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da kuvvetlenerek arttığını kaydetti.