Karadağ Anayasa Mahkeme binasının fiziki altyapısının geliştirilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan asansör sistemi, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

TİKA, Karadağ’da gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Karadağ Anayasa Mahkeme binasının fiziki altyapısının geliştirilmesi amacıyla TİKA tarafından yaptırılan asansör sistemi törenle hizmete açıldı. Tören, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Desanka Lopiçiç ile Karadağ Anayasa Mahkemesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç, mahkeme binasının önemli bir eksiğinin TİKA tarafından giderildiğini belirterek, bu desteğin Türkiye ile Karadağ Anayasa Mahkemesi arasındaki dostluğun önemli bir kanıtı olduğunu söyledi. Bu projenin bir başlangıç olduğunu belirten Lopiçiç, ileriki dönemlerde ortak işbirliğinin artarak devam edeceğini kaydetti.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik ise, Karadağ’da pek çok alanda ortak işbirliği projeleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Karadağ Anayasa Mahkemesi’nin fiziki altyapısının geliştirilmesine yönelik böyle bir projeyi gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Söz konusu projenin TİKA ile Karadağ Anayasa Mahkemesi arasındaki ortak projelerin başlangıcı olduğunu söyleyen Çevik, önümüzdeki dönemlerde gerek hizmet içi eğitimler, gerekse diğer teknik alanlarda işbirliğine devam edileceğini kaydetti.