Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak olarak gerçekleştirilen modern eğitimin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, akıllı tahta, bilgisayar ve internet erişim cihazlarından oluşan teknolojik eğitim ekipmanları, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde özellikle eğitim alanında projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ile Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak olarak gerçekleştirilen modern eğitimin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, akıllı tahta, bilgisayar ve internet erişim cihazlarından oluşan teknolojik eğitim ekipmanları, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Ekipmanların teslimi için gerçekleştirilen törende konuşan Karadağ Milli Eğitim Bakan Yardımcısı VesnaVuçuroviç, modern çağın gereksinimlerine uygun olarak eğitimde de dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek, teknolojik eğitim materyallerinin bu konuda büyük öneme sahip olduğunu kaydetti. TİKA tarafından sağlanan sözkonusu modern eğitim ekipmanlarla öğrencilerin hızlı bir biçimde bilgiye ulaşma ve daha modern şartlarda eğitim görme imkânına kavuşacaklarını belirten Karadağ Milli Eğitim Bakan Yardımcısı. Vuçuroviç, TİKA tarafından bu ve bundan önce gerçekleştirilen tüm eğitim projeleri için tüm yetkililere teşekkürlerini sundu.

TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise TİKA’nın özellikle eğitim alanında gerçekleştirdiği projelerin önemine vurgu yaparak, faaliyette bulunulan tüm ülkelerde eğitim altyapısının geliştirilmesi ile ilgili projelere öncelik verildiğini kaydetti. TİKA olarak Karadağ özelinde de gelecek nesillerin modern bilgi ve donanımlarla yetişmesi hedefi doğrultusunda eğitim sektörüne büyük yatırımlar yapıldığını belirten TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, 2015 yılı içerisinde de eğitim altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak pek çok projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. TİKA’nın Karadağ’da faaliyete başladığı 2007 yılından bugüne gerçekleştirilen projelerde eğitim projelerinin en yüksek payı aldığını da sözlerine ekleyen TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı, tüm projeler içerisinde eğitimin payının yüzde 30’dan fazla olduğunu kaydetti.

4700 öğrencinin öğrenim gördüğü toplam 4 ilkokulda kullanılacak olan sözkonusu teknolojik eğitim ekipmanlarıyla, hem öğrenci ve öğretmenlerin çağın gereksinimlerine uygun, modern ve kaliteli bir eğitim ortamına kavuşmaları hem de Karadağ Milli Eğitimi’nin modernizasyonuna katkı sağlanması hedefleniyor.