KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından, İmam Hatip lisesi öğrencilerinin katılımıyla "4. Geleneksel Hikaye Yarışması" düzenleniyor. 

TİMAV Genel Başkanvekili Muhiddin Okumuşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, TİMAV'ın İmam Hatip camiasına hizmet etmek için kurulmuş bir vakıf olduğunu aktardı.

Özelde İmam Hatip okulları ve öğrencileri, genelde ise din eğitimi adına faaliyetler yürüttüklerini anlatan Okumuşlar, geleneksel hale getirdikleri hikaye yarışmasının İmam Hatipli öğrenciler arasında ilgi gördüğünü dile getirdi.

Okumuşlar, daha önce düzenledikleri ilk iki yarışmayı belirli bir tema etrafında düzenlediklerini, üçüncüsünü ise gelen talep doğrultusunda öğrencinin kendi tercihine bıraktıklarını ifade etti. Bu yıl yarışmanın dördüncüsünü yeniden belirli bir tema çerçevesinde düzenlemeye karar verdiklerine dikkati çeken Okumuşlar, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda elimize ulaşan eserler gösterdi ki İmam Hatip Lisesi öğrencileri, jürimizin derece alacak öğrencileri seçmekte gerçekten zorlandığı hikayeler kaleme aldılar. İHL'lerin bu noktada ciddi bir birikiminin olduğu aşikar. Bu birikimin genişlemesi, şekillenmesi, bu noktada yeteneği ve gayreti olan öğrencilerimizin yeteneklerinin farkına varması ve öne çıkması için bu yarışmayı düzenliyoruz ve önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz. Türkiye genelinden yoğun bir katılım beklediğimiz yarışmamızla ilgili ayrıntılar vakfımızın internet sitesi www.timav.org.tr'den öğrenilebilir."

Okumuşlar,1 Mart itibarıyla başvuruların sona ereceğini, değerlendirme sürecinin ardından Mayıs ayı içinde sonuçların açıklanacağını, 5 Haziran'da ise düzenlenecek törenle de ödüllerin sahiplerini bulacağını sözlerine ekledi.