KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında TİMAV tarafından yürütülen “İlham İle Güçlü Gençlik” projesinde eğitimler başladı.

TİMAV'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplamda 16 haftalık eğitim programından oluşan projede İmam Hatipli gençlere çeşitli branşlarda dersler verilecek. Konya merkezde bulunan 55 İmam Hatip Ortaokulu ve 22 İmam Hatip Lisesi’nden mülakat yoluyla seçilen 160 gence proje kapsamında 5 farklı branşta dersler veriliyor.80 İmam Hatip Ortaokulu ve 80 İmam Hatip Lisesi öğrencisinden oluşan İmam Hatipli gençlere, sıradışı bir eğitim sunulacak olan projede ortaokul öğrencileri için Çarpıcı Matematik, Hayat Kitabımdan (Kur’an-ı Kerim), Peygamberimden Öğrendim ki (Hadis), Sen Olsaydın, Dile Geldim (Arapça) dersleri; lise öğrencileri için ise Sen Olsaydın, Bir Dil Bin Anlam (Arapça), Sure Sure Hayat (Kur’an-ı Kerim), Çarpıcı Matematik, Hadislerden Hayata dersleri verilecek.TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, projenin amacını dünya ve ahiret dengesi içinde her açıdan güçlü bir nesil inşa etmek olduğunu söyledi.

Bu gaye çerçevesinde 160 öğrenciyle yürütülen ilhamla güçlü gençlik projesinin de fikren, ruhen ve bedenen güçlü nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Öksüz, öğrencilerin ilmi ve ruhi inkişaflarını geliştirmenin yanı sıra, fiziki gelişimleri için de proje kapsamında yüzme ve spor aktiviteleri gibi etkinlikler gerçekleştireceklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurdun dört bir yanında gençlere ulaşmak amacıyla proje destekleri verdiğini ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın bu imkanlarından faydalanmak suretiyle vakfımız da daha çok gencimize ulaşma imkanına kavuşmaktadır. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a ve bakanlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnanç değerlerimizin nakış nakış işlendiği bu genç gönüller, bugün şikayet ettiğimiz ve düzelmesi için gayret gösterdiğimiz pek çok konuyu insanlığın temel gündemi haline getirip, adaletin, hakkaniyetin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyayı inşa edeceklerdir. Bize düşen de bu neslin yetişmesi için imkanları ve ortamları inşa etmek, geliştirmek, güçlendirmektir."