Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Bulanık ve Malazgirt’teki çiftçilere ve yatırımcılara, IPARD II Programı 3. Başvuru Çağrı İlanında yer alan yatırım kalemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Malazgirt Ziraat Odasının toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İI Koordinatörü Beytullah Uygur, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, bilgilendirme toplantısına gelen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İI Koordinatörü Beytullah Uygur ve ekibine çok teşekkür etti. Kılıç, “Kaymakamımız bizleri kırmayarak toplantımıza iştirak etti. Kendisine tüm çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Kaymakamız, çiftçilerimiz ve köylülerimizin sorun ve sıkıntılarını çok önemsiyor. Bilindiği üzere kaymakamımızın bilgileri doğrultusunda köy köy dolaşıp sorun ve sıkıntıları dosya haline getiriyoruz. Bu dosyaları gerekli yerlere ulaştıracağız ve tüm sorunlara çare bulmaya çalışacağız. Sevgili çiftçilerimizin bu verilen hibe desteklerini iyi değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ise, Malazgirt ilçesinde çiftçilik yapanlara kaymakamlık olarak ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Kaymakam Kırlı, “Malazgirt ilçemizde çiftçilik yapan vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Malazgirtli çiftçilerimiz, devletimizin verdiği hibe desteklerine mutlaka başvursunlar ve işlerini büyütsünler. Kaymakamlık olarak Malazgirt ilçemizde hayvancılığın yaygınlaştırılması için hibe destekleri veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. İlçemizde 14 işletmeci bu desteklerden yararlanmış, fakat birkaç tanesi bu verilen destekleri iyi kullanmamış. Siz çiftçilerimizden ricamız, bu verilen hibe desteklerini yerinde kullanmanızdır” diye konuştu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İI Koordinatörü Beytullah Uygur tarafından, çiftçilere ve yatımcılara IPARD Programı 3. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Muş genelinde desteklenecek tedbir ve alt tedbir yatırım konularına ilişkin olarak bilgi verildi.

Toplantıda, TKDK Muş İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından çiftçilere ve yatırımcılara tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, yardım oranları, tarım ve çiftlik ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme konularında detaylı bilgi verildi.

Bilgilendirme toplantısı, çiftçilerin ve yatırımcıların sorularının uzmanlar tarafından cevaplandırılması ile son buldu.