KAYSERİ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün itibariyle 245 oda ve borsa yeni hizmet binasına kavuştu. Bu hizmet binalarının şehirlerinin en modern hizmet binaları olduğunu görürsünüz. 145 oda da kendi imkanlarıyla yenilemeyi yürütüyor" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odasının (KTO) yeni hizmet binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2001 yılında odalar birliği başkanı olduğunda 81 il 160 ilçedeki 365 oda ve borsayı gezdiğini söyledi.

Yaptığı ziyaretlerde fiziki şartların ve hizmet etme anlayışının 1980 öncesi zihniyete bağlı olarak sürdüğünü  gözlemlediğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Oda dediğimiz tek göz bir yer. Tek masa vardı, yönetim kurulu başkanıyla genel sekreter dönüşümlü makamı kullanıyordu. 'Tüm odalarımızın fiziki şartlarını yenileyeceğiz' dedik. Sadece fiziki şartı yenilemek yetmez, 'hizmet etme anlayışını da geliştireceğiz' dedik. Bugün itibariyle 245 oda ve borsa yeni hizmet binasına kavuştu. Bu hizmet binalarının şehirlerinin en modern hizmet binaları olduğunu görürsünüz. 145 oda da kendi imkanlarıyla yenilemeyi yürütüyor" diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odasının çok güzel misyonu olan tarihi bir binada hizmet verdiğini, ancak bugünkü hizmet yapma anlayışına yetmediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, 70 sene sonra Oda'nın yeni hizmet binasına kavuşacağını ifade etti.

Tüm oda ve borsaların hizmet etme anlayışının değiştirilmesi için müşteri odaklı çalışılması gerektiğini söylediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün dünyanın kabul ettiği akreditasyon sistemine geçtik. Aynı otellerdeki gibi yıldızlama sistemini uyguluyoruz. Önce odalar birliğinden başladık. Odalar birliğinin hizmet anlayışını değiştirdik sonra sıra odalara geldi. Tamamıyla uluslararası tarafsız bir kuruluş tarafından oluşturulan standartlar çerçevesinde bütün odalarımız nasıl gençlerimiz üniversite sınavına hazırlanıyorsa odalarımızda aynı şekilde hazırlandı. Kayseri Ticaret Odamız bu kapsamda 5 yıldızlı bir oda hüviyetini aldı. 5 yıldız şu manaya geliyor; Kayseri Ticaret Odasından almış olduğunuz hizmet Paris, Berlin, Londra ticaret odalarının vermiş olduğu hizmet standardı, kalitesine minimum seviyede eşittir. Yani bugün Kayseri, Londra'yla, Paris'le, Berlin'le eş değerdir."

Kayseri'de yeni fuar alanının yapımıyla alakalı toplantı yaptıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, tüm kurumların desteğiyle Kayseri'ye yakışır bir fuar alanı yapılacağını söyledi.

Kayseri'nin her şeyin en iyisini hak ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer bugün Kayseri Türkiye'de ve dünyada markaysa bu özel sektörün sayesinde. Bu markalaşmasına katkı sağlayan bütün tüccarlarımıza, sanayicilerimize, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kayseri Ticaret Odamız Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından birisi. 1896 kuruluşu. Kayseri bugün itibariyle gerek turizm gerek sanayi gerek ticaret gerekse eğitim şehri haline geldi. Kayserimiz eskiye göre daha hızlı büyüyor. Son 5 yılda küresel krize rağmen iş yeri sayısındaki artış yüzde 47. Son 5 yıldaki artış oranı bu. İstihdam artışı yüzde 50. Yani Kayseri, devletine yük olmaz tam tersine devletinin yükünü alır."

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da odanın 40-50 yıl sonrasını planlayarak hizmet üretmeye çalıştıklarını, bu kapsamda üyelere yakışır bir hizmet binası yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından hizmet binasının temeli atıldı.

Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ve işadamları katıldı.