İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, şehrin yönetiminde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rolünün olduğuna dikkat çekerek, ortak akıl ve istişarenin yerel yönetimler için çok önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Erdoğan Tok, Memur-Sen, SAMİMDER ve Samsun Tabip Odası’nı ziyaret etti. Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, SAMİMDER Başkanı İrfan Yetik, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan ile görüşen Başkan Tok, kamu yararı gözeten dernek ve meslek örgütlerinin kentin ortak aklı olduğunu söyledi.

Toplumu ilgilendiren konularda yapılacak tüm çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının (STK) görüşü ve fikrinin alınması gerekliliğine önem veren belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Tok, “Belediye olarak, katılımcı ve ortak akıl anlayışıyla yöneticilik yapıyoruz. Her ferdin her kurumun ve her sivil toplum örgütünün ve meslek kuruluşlarının fikrine değer ve önem veriyoruz. İstişareye önem veren bir kültüre sahip belediye başkanı olarak kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri, sendikalar odalar, toplum yararı gözeten tüm kuruluşlarla hep istişare içerisinde olduk, olmaya da devam ediyoruz. Toplumun tüm katmanları ile diyalog halinde olduk. Hiç bir zaman ayrımcılık yapmadık. Eşitlik ilkesiyle adil bir yönetim anlayışı ortaya koyduk" diye konuştu.

Başkan Erdoğan Tok, ziyaretlerde başkanlara İlkadım’ı simgeleyen bazı hediyeler verdi.