NEVŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Hacıbektaş-ı Veli Müzesi ile Mahsuni Şerif'in kabrini ziyaret etti.

Topçu, müze ziyaretinde, külliye içindeki Aslanlı Çeşme'den su içti. Müze Müdürü Ayşe Bedir Akhan'dan bilgi alan Topçu, dergah ve Kırklar Meydanı ile Hacı Bektaş-ı Veli'nin türbesini ziyaret etti.

Aşık Mahsuni Şerif'in Çilehane Mevkisi'ndeki kabrine de geçen Topçu, Anadolu'daki insanların asırlardır kardeşlik bağı içinde yaşadıklarını belirtti. Topçu, şöyle konuştu:

"Bizim topraklarımızda bir zamanlar yaşadığımız talihsiz olaylar asla bir Alevi-Sünni savaşı, Türkmen-Kürt savaşı değildir. Adlarına dış güçler denilen ve üzerimizde hesapları olanların Anadolu coğrafyasındaki hesaplarıdır. Tanrı Dağı'ndan inen Ahmet Yesevi alperenlerinin Anadolu'ya girmeleri onları asırlardır rahatsız ediyor. Bütün mesele bunun hazmedilememesidir. Bu ilahi kaderdir ve kaderi ancak yazan bozar. Türklerin Anadolu'ya girmesini asırlardır hazmedemeyenlerin bu topraklar üzerindeki hesapları devam ediyor. Biz Türk, Kürt, Alevi, Sünni el ele olursak kardeşliğimizi bozmalarına imkan vermemiş oluruz."