Konya’nın Ereğli ilçesinde babasının “Bırakın engelli kalsın, hiç olmazsa devletten para alır” dediği öne sürülen doğumsal kol felci rahatsızlığı olan 10 yaşındaki engelli çocuk, iki yıl önce kendisini ameliyat ettiren Toplum Destekli Polisler sayesinde sağlığına kavuştu.

Ereğli’de yaşayan ve "Doğumsal Kol Felci" rahatsızlığı olan 10 yaşında ki Sedat Aktaşlı iki yıl önce Toplum Destekli Polisler tarafından ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştu. Ameliyat olduktan sonra hayatı değişen küçük çocuk, şimdilerde arkadaş ortamına girerek oyun oynuyor, annesine yardım ediyor ve bahçede çapa yapıyor.

Çocuğumun sağlığını Toplum Destekli Polislere borçluyum diyen anne Hatice Hızıroğlu, Sedat benim en küçük oğlum, arkadaşları ona ‘Çolak’ diye hitap ettiğinde yüreğim kan ağlıyordu o zaman ayrıldığım eşim çocuğumun ameliyat olmasına karşı çıkmış ve sakat kalmasını istemişti ama toplum destekli polislerin araya girmesiyle oğlum sağlığına kavuştu iki yıldır onlara hep dua ediyorum Allah onlardan razı olsun” dedi.

Sedat ameliyat olduktan sonra hem bana yardım ediyor, hem de hayatta kendisine olan Özgüven’i arttı diyen anne Hatice Hızıroğlu, eşimle ayrıldıktan sonra babamla yaşamaya başladım, Sedat’ım ameliyattan sonra hayata tutundu her zaman polislerimize dua etmeye devam edeceğim diye konuştu.

Torununun kendisine çapa yaparken yardım ettiğini ifade eden dede Celal Hızıroğlu ise, torunum şimdi bana yardım ediyor, okulda ki öğretmenleri derslerinde başarılı olduğunu söylüyor, Sedat’ın sağlığına kavuşması hepimizi mutlu etti emeği geçen toplum destekli polislerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İki yıl önce geçirdiği ameliyattan sonra hayata yeniden tutunan Sedat Aktaşlı da, eskiden top oynayamıyordum. Şimdi artık istediğim oyunu oynuyor ve arkadaşlarımla geziyorum. Derslerimde başarılı olmaya karar verdim beni ameliyat ettiren polis ağabeylerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.