ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir otelde düzenlenen "Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar" programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, tarihe iz bırakan valide sultanları hatırlama ve miraslarını yeni nesillere tanıtmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Valide sultanların analara örnek olduğunu, gönlü geniş, eli açık nesiller yetiştiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin şefkat eli, bugün dünyanın her yerine uzanıyor. Ülkemiz, bugün dünyanın en cömert ülkesi olarak anılıyorsa bunda bu tarihi mirasın izleri vardır. Tarihimizde kadınların bu kadar önemli vakıf hizmetlerinde bulunmaları, onların mülk edinebildiklerini ve bunu özgürce tasarruf edebildiklerini gösteriyor. Bu, kadın haklarının medeniyetimizde ne kadar köklü biçimde yerleşik olduğuna işarettir. Bu mirası sürdürerek bugün de kadınlarımızın etkinliğini arttırmak durumundayız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırarak adil bir toplum var etmeliyiz. Kadınlarımıza siyasetten akademiye, iş dünyasından sanata her alanda geniş bir alan açmalıyız"

Program öncesinde Erdoğan, Bakan Sarı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde yer alan 45 eserin bulunduğu sergiyi gezdi.

Muhabir: Merve Yıldızalp