SİVAS (AA) - Hafik ilçesinde, traktörle Kızılırmak'tan karşıya geçmeye çalışan ve ırmak ortasında mahsur kalan 2 kişi Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Turan Demir (51) ile Yunus Emre Demir (24) Hafik ilçesine bağlı Küpecik köyüne gitmek üzere traktörle yola çıktı. Köyüne kısa yoldan gitmek için Durulmuş köyü mevkisinde Kızılırmak'tan geçmek isteyen Demir, traktörünü ırmağa yöneltti.

Kızılırmak'ta bir süre ilerleyen Demir'in kullandığı traktör ırmağın bir bölümünde suya battı. Su seviyesinin yaklaşık 1,5 metre ve akıntının olduğu ırmakta mahsur kalan Turan Demir ve Yunus Emre Demir, traktörün üzerine çıkarak jandarma ekiplerini arayarak yardım istedi.

Bilgi verilmesi üzerine olay yerine kurtarma ekipleri ve ambulans sevk edildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri, dalgıç kıyafetleri giyerek ırmağa girdi. Dalgıçlar, halatla Turan ve Yunus Emre Demir'i kıyıya çıkarttı. 

Soğuk havadan etkilenen iki kişi, battaniyeye sarılarak ambulansla Hacı Esma Kocacık Hastanesi'ne götürüldü. Turan ve Yunus Emre Demir'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada ırmaktaki traktörün ise daha sonra bulunduğu yerden çıkartılacağı belirtildi.