ANKARA (AA) - TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı, 17 Eylül 2014'de "evlilik teklifini reddettiği" gerekçesiyle bıçakla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Munis, maktule Hatice Kaçmaz'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Kaçmaz'ın ailesinin avukatı Ceren Şişmek, Hatice Kaçmaz ile sanık Orhan Munis arasında olay saatinden bir saat önce yapıldığı öne sürülen telefon görüşmelerine ilişkin ses kayıtlarını CD ortamında mahkemeye sundu.

Tanık Melike K, olay günü Kaçmaz'ın ablasının annesini aradığını ve Hatice Kaçmaz'a ulaşamadıklarını belirtti.

Maktule Kaçmaz'ın kendi telefonundan sanığı aradığını bildiren Melike K, "Hatice abla da 'bu telefonu kaydet, seni bu telefon numarasından ararsa açma, korkuyorum' demişti. Neden korktuğunu bilmiyorum ama bana 'sen açma' dedi. Bende kayıtlı telefondan sanığı aradım" ifadelerini kullandı.

- "En üst ceza verilmezse kendimi yakacağım"

Tanıklardan Soner Polat ise olayın meydana geldiği parkta güvenlik görevlisi olduğunu söyledi.

Sanık ile maktuleyi olaydan bir süre önce parkta gördüğünü, güvenlik kulübesinde yemek yerken yaşlı birini yanına gelerek yerde bir kadının yattığını bildirdiğini anlatan Polat, şunları kaydetti:

"Kulübeden çıktım, gittiğimde bayan yerde yatıyordu, ben baygın olduğunu düşündüm. Ancak yanına vardığımda kan izleri olduğunu ve yarı baygın olduğunu gördüm. Kendisine 'hanımefendi iyi misiniz' diye sordum, 'kurtar beni' dedi. Ben de önce 112'yi sonra 155'i aradım, orada olayı gören herhangi birisine tanık olmadım."

Maktule Kaçmaz'ın babası Dilaver Süleymanoğlu da sanığın kızına iftira attığını belirterek, "Kızım ile Haziran'da görüştüğünü söylemektedir, yalan söylüyor. Kızımı bıçaklayıp gitmiştir ve kızım daha sonra 155'i ve 112'yi aramıştır, yardım etmiş olsaydı kızım kendisi aramazdı. Tamamen iftira ve yalan söylüyor. Sanık hakkında en üst cezanın verilmesini istiyorum, aksi halde kendimi yakacağım" dedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Kaçmaz ailesine destek vermek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yaptı.