ANKARA (AA) - Ankara'daki terör saldırısında şehit olanlar, Genelkurmay Karargahında düzenlenen törenle anıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Genelkurmay Başkanlığı Karargahında "17 Şubat Şehitlerini Anma Töreni" düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve askeri personelin bulunduğu törene, saldırıda yaralanan personel de katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende konuşan Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatan topraklarının bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatı olduğunu vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini bildiren Akar, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en çok bugünlerde önemli olduğunu dile getirdi.

Akar, etnik ve mezhep ayrımı yapmayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının huzur ve güven içinde yaşaması için görev yaptığını da kaydetti.

Orgeneral Akar, vatan, millet ve bayrak uğruna kahramanca mücadele ederken şehit ya da gazi olan mesai arkadaşlarının yanı sıra TSK ile omuz omuza mücadele eden emniyet mensuplarını da asla unutmayacaklarını bildirdi.