ANKARA (AA) - Mamak 28. Mekanize Piyade (Barış Gücü) Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Cüneyt Akyol, "Şehit yakınlarımızla ilgilenen bir asil, iki yedek, üç personelimiz her zaman onların hizmetindedir" dedi.

Tuğgeneral Akyol, eşi ve beraberindeki askeri personelle, 6 Eylül'de Dağlıca'da şehit olan Astsubay Okan Taşan'ın Pursaklar'da yaşayan ailesini ziyaret etti. 

Şehidin babası Bayram ve annesi İsmigüzel Taşan'a taziyelerini ileten Tuğgeneral Akyol, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak  şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını ve kapılarının her zaman onlara açık olduğunu söyledi.

Aslen Erzurum Şenkayalı olduklarını söyleyen şehit babası Bayram Taşan da oğlunun 7 yıldır vatan hizmetinde bulunduğunu ve son görev yeri Dağlıca'ya, Haziran ayında tayin olduğunu anlattı. Buradaki görevine başlamasından kısa bir süre sonra da oğlunun şehit olduğunu belirten Şahan, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğini her zaman görüyor ve hissediyoruz. Sağ olsunlar bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Ordumuz ve yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.  

Şehit annesi de yakın akrabalarından 4 kişinin de Türk ordusunda görevli olduğunu belirtti. Anne Taşan, oğlunun acısının her zaman yüreklerinde olduğunu dile getirerek, uygun bir zamanda oğlunun şehit olduğu yeri görmek istediklerini ifade etti. Torunlarının, anneannesiyle Balıkesir'de yaşadığını kaydeden Taşan, Ankara'ya geldiğinde, acılarını 4,5 yaşındaki Meriç'i severek ve onunla oyun oynayarak bastırmaya çalıştıklarını söyledi. 

Taşan ailesi ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, misafirlerine ikramda bulundu.