Almanya’nın Offenbach kentinde, bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın kasabasında törenle anıldı.

Anma programına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakam Vekili Yasin Özcan, Bahadın Belediye Başkan Vekili Vedia Turgut ve belde halkı katıldı. Bahadın Belediye binası önünde düzenlenen programda Tuğçe Albayrak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından mumlar yakıldı. Programda belde halkı “Sen insanlığın ölmediğini tüm dünyaya gösterdin, Uğurlar Olsun Tuğçe, Kasabamızın ve Gönlümüzün Meleğisin” pankartlarını açtı.

Törende konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tuğçe’nin Almanya’da yaptığı hareket bu örfe, bu töreye saygı geleneği olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, “Zora düşmüş ve dara düşmüş, kendi dininden ve ırkından olmayan iki insanı kurtarmak için bir mücadeleye atılmış, nazik ve narin bedenine bakmadan gücünü ve kuvvetini düşünmeden atlayarak o iki insanı darda ve zorda olan o iki insanı kurtarmaya çalışmıştır. Ama maalesef vahşi ve bedeviyle meşhur olan bir insan olan geleneklerinde bir vahşet olan zatta bunu yumruklayarak komaya girmesine sebep olmuştur. Ve neticede hakkın rahmetine ve mevlasına kavuşmuştur. Tabii bu hareketi kahramanlıktır. Bu hareketi bir önderliktir. Bir yürekliktir. Kara Fatmaların, Nine Hatunların torunları da zaten bu tarzı ve hareketi sergilerlerdi ve bu beklenirdi. Anne babasına, ailesine ve buradan sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mevla inşallah cennetini en güzel köşesine koyacaktır” dedi.

Belediye Başkanvekili Vedia Turgut ise, Tuğçe Albayrak’ın iki genç kadını korumak isterken canından olduğunu belirterek, “İçimizi fazlasıyla burkan bir kayıp yaşadık. Geçtiğimiz günlerde Tuğçe Albayrak hayata gözlerini yumdu. Tuğçe’nin başına gelenler bizim buralarda kimsenin pek ilgisini çekmese de gerek bu olayın yaşandığı Almanya’da, gerekse dünyanın diğer ülkelerinde Tuğçe için duydukları aynı saygı ve üzüntüleri dile getirdiler. Yemek yerken tuvaletten gelen çığlığı duyan Tuğçe, hemen yardımına koşuyor. Tuğçe iki genç kızı rahatsız eden bir grup adama müdahale ediyor. Ardından otoparkta saldırganlardan biri Tuğçe’nin başında ciddi bir şekilde yaralanmasına sebep oluyor. 28 Kasım’a kadar kalan Tuğçe beyin ölümünün ardından 23’üncü doğum gününde hayata gözlerini yumuyor” diye konuştu.