Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte konuşan Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan şeyin adalet olduğunu söyledi.

Kartal Belediyesi, Kırıntı Dergisi işbirliği ile düzenlenen “Yazarları Kartal’da Okurlarıyla Buluşturuyor” projesinin bu haftaki konuğu gazeteci yazar Tuncay Özkan oldu. Kartal Belediyesi hizmet binasında düzenlenen programa katılan vatandaşlara seslenen Tuncay Özkan, Türkiye’nin geleceği hakkındaki beklentilerini sıraladı. Adalet konusuna vurgu yapan Özkan, şunları kaydetti:

“Adalet herkes için gereklidir. Ülkemizde bugün bizim ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey adalettir. Adalet, insanların özgürlüklerini elinden alan, onların varlıklarını yok eden bir sistemin ürünü olamaz. Adalet özgürlükleri geliştirici, insan haklarını ve erdemini büyütücü olmak zorundadır. Siz zulmeden zalimler içinde adalet isteyeceksiniz. Ben gök kubbe yıkılsa bile adalet istiyorum ama herkes için istiyorum. Bana zulmedenler içinde adalet istiyorum. İnsan haklarına uygun bir yaşam biçimini ve adaletin hakim olduğu bir düzeni Türkiye’de geçerli kılamazsak, o zaman bu mücadelemizin bir anlamı yok.”