Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus Adalet Bakanlığı mensubu yüksek yargı mensuplarına yönelik mesleki eğitim programı düzenledi.

TİKA, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı ve Tunus Adalet Bakanlığı arasında yürütülen program kapsamında ‘yolsuzlukla mücadele’ ve ‘Türk yargı sistemi’ konularında düzenlenen mesleki eğitim seminerlerine alanında uzman 15 Tunuslu yüksek yargı mensubu katıldı. Programla Tunus ve Türkiye arasında adalet ve yargı alanında kurumsal işbirliğini geliştirme, mesleki alanda karşılıklı tecrübe paylaşımını artırma hedefleniyor.

Mesleki eğitim programı sonunda Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı’nda düzenlenen törende Tunuslu yargıçlara sertifikaları takdim edildi. Tunus heyeti başkanı ve Yargıçlar Yüksek Kurulu Genel Müdürü Imed Deoruiche, kurumlar arası ikili işbirliğinin önemine değinerek, mesleki alanlarda karşılıklı tecrübe paylaşımının sürdürülmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Ankara’da gerçekleştirilen mesleki eğitim programının ardından İstanbul’da tanıtım amaçlı sosyal gezi programına katılan Tunuslu yüksek yargı mensupları ülkelerine döndü. Tunuslu yargıçlar, ülkeler arası ikili işbirliği kapsamında gerçekleştirilen mesleki eğitim programından duydukları memnuniyeti ifade ederek, katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkür ettiler.

Tunus’ta 2012 yılında idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.