GAZİANTEP (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, icazeti milletten alarak geldik. Dolayısıyla da milletimizin evlatlarına hizmet etmek, bizim en büyük görevimiz. Şimdi, şu güzelim eserden dolayı bu konuda her türlü spekülasyonları yapanlar -kimler olduğunu biliyorsunuz- bundan sonra da bunu yapacaklardır. Çünkü biliyorsunuz armudu yenen ağaç taşlanır. Bunların bugüne kadar bu tür eserleri olmamış zaten. Hep bunlar iftira atmışlar. 'İftira at, tutmazsa iz bırakır', hep bunu yapmışlar" dedi.

Erdoğan, TÜRGEV Hatice Hatun Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılış törenine katıldı. Açılışı anlamlı bir tören olarak nitelendiren Erdoğan, "Anlamlı tören diyorum zira şu anda Şahinbey ve Şehit Kamil'de biri yüksek tahsil kız öğrenci yurdu bir diğeri de ortaöğretim olmak üzere ikisi yaklaşık 800 öğrenciye hitap eden yurda kavuşuyoruz. Gerçekten mimari tasarım olarak bizlere farklı bir özgüven sağlayan bu iki yurtta da belediye başkanlarımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun" diye konuştu.

"Birçok spekülasyonlara en güzel cevabı sizler -buralardaki inşallah yaşamınızla- vereceksiniz" diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

"Gerek ortaöğretim, gerek yüksek tahsildeki başarılarınız inanıyorum ki TÜRGEV'in ve bu hayırları yapanların en büyük teminatı olacaktır. Birileri bir şeyler söyleyedursun hiç önemli değil. Aslolan buralardaki eserler ne söylüyor? Hep söylerim, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Buradaki hayır sahipleri cebren bu hayırları yapmıyorlar ama önlerine bir ufuk açıldığı zaman nelerin yapılabileceğini ortaya koymaları bakımından çok önemli. Bu kadar kızımızın şu anda Hatice Hatun Yüksek Tahsil Kız Öğrenci Yurdunda kalması onlara TÜRGEV'in vesile, vasıta olması her türlü takdirin ötesindedir."

- "Kapımı çalana hiçbir zaman kapımı kapatmadım"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başbakanlık dönemlerinde de sadece TÜRGEV değil buna benzer tüm hayır işlerinde kapıları hiçbir zaman kapatmadığını ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tam aksine her türlü desteği verdim, bundan sonra da vermeye devam edeceğim. Çünkü biz bu makama belli mahfillerden icazet alarak gelmedik. Biz, icazeti milletten alarak geldik. Dolayısıyla da milletimizin evlatlarına hizmet etmek, bizim en büyük görevimiz. Şimdi, şu güzelim eserden dolayı bu konuda her türlü spekülasyonları yapanlar -kimler olduğunu biliyorsunuz- bundan sonra da bunu yapacaklardır. Çünkü biliyorsunuz, armudu yenen ağaç taşlanır. Bunların bugüne kadar bu tür eserleri olmamış zaten. Hep bunlar iftira atmışlar. 'İftira at, tutmazsa iz bırakır', hep bunu yapmışlar. 8 bini aşkın şu anda Türkiye'de hamdolsun TÜRGEV'in yurtlarında kalan kızlarımız var. Bu temennimiz odur ki 16 bine çıksın, 32 bine çıksın, inşallah daha da artsın. Çünkü buna çok ihtiyaç var."

- "Eğitimde bir devrim yaşanıyor"

Kızların "o malum yapıların" yerlerinde değil, istikametini kendisinin belirleyeceği bu tür yerlerde kalmasını istediklerini belirten Erdoğan, "Üniversite kızlarımızın iradesi yok mu? Var. Onlar kalkıp da bu iradelerini birilerine teslim etmeyecekler. Siz, iradenizi sadece Hakk'a ve halka teslim edin yeter. Ama birileri de maalesef bakıyorsun, koskoca adam, devletin en üst kademelerinde çalışıyor ama diyor ki 'Bir yere sormam lazım. Oraya soracağım, oradan talimat gelecek, ona göre'. O talimatı beklediğin yer, ne anlar Türkiye'den? Türkiye'nin neresini okur? Nerede ne var, yok" diye konuştu. 

Eğitimde bir devrim yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, "Bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım, belediye başkanlarımız, hayırseverlerimiz inşallah sizlere hizmetkar olarak bu yolda yürüyeceğiz. Çünkü eğitimde artık bir devrim yaşıyoruz. Şu anda 193 üniversitemiz var ve ilmin inşallah ulaşmadığı yer bu ülkede kalmayacak. Bizim bütün arzumuz şu; biz istiyoruz ki hem ilim sahibi olun, hem irfan sahibi olun. Bilgi ile hikmeti aman ihmal etmeyin ve siz bunları ihmal etmeyeceksiniz, ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yurdun hayırlı olmasını diledi. Bu arada, alandakiler "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

- "O milyarlarca dolar nereye sığıyor bilmiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış sırasında oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili iddiaları da hatırlatarak, şunları söyledi:

"Şimdi enteresan bir şey var tabii, bu paralel rahat durmuyor; 'Ya oğlum da benim birikmiş olan milyarlarca dolarlarımı İtalya'ya kaçırdı ve oraya yerleşti'. Şimdi de o milyarlarca dolar nereye sığıyor bilmiyorum'. Tabii, herhalde bu paralel, kendileri bir yerlere sığdırmış ve oğlum burada, inşallah doktorasını bitirene kadar tabii ki İtalya'ya gidecek gelecek ve böylece inşallah doktora bittikten sonra da burada yine TÜRGEV'de sizlere hizmetkar olmaya devam edecek."

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer katıldı.