KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin günlük gazeteleri, gezi siteleri ve dergilerinden 27 turizm yazarı Kayseri'ye geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kente gelen yazarlar Erciyes Dağı, Selçuklu Müzesi, Kapalı Çarşı, Kayseri Mahallesi gibi kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Turizm gazetecileriyle yemekte buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin düzgün ve planlı gelişen, huzurlu, sakin bir şehir olduğunu belirtti.

Kayseri'deki turistik değerlerle ilgili bilgi veren Çelik, şunları kaydetti:

"Erciyes bizim en önemli değerimiz. Bir yerel yönetimin yaptığı en büyük kış sporları merkezini yaptık. Alt yapı, üst yapı, günübirlik tesisler, konaklama tesisleri, pistler ve mekanik tesislerin hepsi üst seviyede tesisler. Biz Erciyes'i tek başına turizmin hizmetine sunmuyoruz. Kayseri aynı zamanda 6 bin yıllık tarihi bulunan bir şehir. Cumhuriyet Meydanı'nda etrafınızda dönseniz Romalılardan kalma mezar, Bizans'tan kalma kale, Selçuklulardan kalma medrese, Osmanlılardan kalma cami ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerle beş ayrı medeniyeti ve 6 bin yıllık tarihin özetini görebilirsiniz. Kayseri turizmini üç ana ayağın üzerine oturtuyoruz. Erciyes, Kayseri'deki tarihi ve kültürel yapılar ile Kapadokya. Dolayısıyla buraya gelen turistlerin günlerce sıkılmadan kalacakları bir destinasyon sunuyoruz. Sizlerden beklentimiz Kayseri'de gördüğünüz özellikleri anlatmanız. Önümüzdeki yıllarda tekrar geldiğinizde Kayseri'nin gelişmesini sürdürdüğünü göreceksiniz. Kayseri, sürekli gelişen bir şehir."