MUĞLA (AA) - Marmaris'te bir turizmci, banka borçları nedeniyle başka bir şirkete satılan eski otelini kurşunladı. 

Alınan bilgiye göre, Armutalan Mahallesi'ndeki Club Orient isimli otelin önüne otomobiliyle gelen Hasan S. (65) bagajdan pompalı tüfek ve fişekliğini çıkardı. Hasan S. kış dönemi olduğu için kapalı olan otele doğru fişekleri ateşledi. Boşalan tüfeğini yeniden dolduran öfkeli adam, ateş etmeye devam etti. 

Korku ve paniğe kapılan mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine geldi. Polislere direnmeyen Hasan S. tüfeğini vererek teslim oldu. Gözaltına alınan zanlı, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büroya götürüldü. 

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, 15 boş fişek kovanı buldu. Çok sayıda saçmanın otele isabet ettiği görüldü. Otelin iki pencere ve kapı camının kırıldığı gözlendi.

Zanlının, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. 

-Otelin eski sahibi

Zanlıyı tanıdığını ve sabah marketlerine geldiğini belirten Mahmut Yaşar,  "Bir bardak çay içti. Bana 'Bunların hepsini vuracağım, bana hiç para vermediler, sıfıra indirdiler" dedi. Daha sonra arabasına binip otelin önüne gelip, sağa sola ateş etmeye başladı. Otelin yeni sahiplerinden emeğinin karşılığını istemiş, alamayınca sinirlenmiş" diye konuştu. 

Hasan S.'nin 2004 yılında yaptırdığı 120 odalı otelinin, belediyeden ruhsat alamadığı için 2009 yılında mühürlendiği öğrenildi. Bundan dolayı ekonomik durumu bozulan otel sahibinin kredi borçları nedeniyle tesisine banka tarafından el konulduğu belirtildi. Bankanın oteli başka bir şirkete sattığı ve Hasan S.'nin banka ile otelin yeni sahipleriyle yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle söz konusu olayı gerçekleştirdiği iddia edildi.