KAYSERİ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından Kayseri'de Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Fuarı açılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, düzenlediği basın toplantısında, 12-15 Mart'ta açılacak fuara Türk dünyası ve akraba topluluklarından 20 ülkeden yaklaşık 2 bin firmanın katılacağını söyledi.

İlkini geçen yıl düzenledikleri fuarı 250 bin kişinin ziyaret ettiğine işaret eden Kayacan, bu yıl çok daha yüksek katılımcı sayısına ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kayseri'nin tarımda sınırları aştığını belirten Kayacan, şöyle konuştu:

"Türk dünyası ve akraba topluluklarını düzenleyeceğimiz fuarda bir araya getireceğiz. Ülkelerden katılımcılar stant açarak ürünlerini sergileyecek. Yerli ve yabancı firmalar iş birliği yapma fırsatı bulacak. Güzel bir kaynaşma olacak. Gerek ziyaretçi gerekse katılımcı açısından da Türkiye'nin en büyük fuarını gerçekleştireceğiz. Çiftçimize yeniliklerin ulaştırılması, bilgi birikimlerinin aktarılması adına bu fuarı çok önemsiyoruz. Sadece çiftçilerimizin değil kentte yaşayan herkesin katılmasını bekliyoruz. Gıda sektörüyle alakalı da katılımcılar olacak. Kültürel fuar niteliği taşıyacak."

Atlas Uluslararası Fuarcılık yetkilisi Mustafa Demirtaş da tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin fuarlar olduğunu ifade etti.

Fuarın, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin hayvancılık sektöründeki gelişmeleri, makine ve teçhizatları yakından takip etmelerini sağlamayı amaçladığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği fuarda, alım-satım, bilgi alışverişi imkanı olacak. Yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makinaları, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü, alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet alım satım fırsatı da olacak."

Demirtaş, 3 gün açık kalacak fuarın ücretsiz olarak 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebileceğini sözlerine ekledi.